Offday AC Milan helpt remisekoning Udinese aan primeur

Een bedroevend AC Milan heeft zaterdag voor eigen publiek verloren van Udinese, dat dit seizoen nog geen enkele competitiezege had geboekt, maar wel al zeven keer gelijkspeelde. Een strafschop bracht de beslissing.

AC Milan
AC Milan
0 - 1
Udinese
Udinese

Na de 0-1 nederlaag tegen Juventus en de 2-2 bij Napoli was AC Milan er logischerwijs veel aan gelegen weer eens te winnen, niet in de laatste plaats door de zege van Internazionale bij Atalanta.

Met Tijjani Reijnders in de basis maakte AC Milan een zwakke indruk. Bij het rustsignaal klonk er dan ook een fluitconcert in San Siro. Zoals wel vaker zocht de ploeg van Stefano Pioli veelvuldig naar Rafael Leão, die het verschil niet kon maken tegen het goed georganiseerde Udinese, dat in de onderste regionen vertoeft.

AC Milan kwam na ruim een kwartier in de tweede helft zelfs op achterstand. Roberto Pereyra verzilverde een makkelijk gegeven strafschop en daarmee leek puntenverlies onvermijdelijk voor De Rossoneri, gezien het - gebrek aan - niveau dat ze tentoonspreidden. In de slotfase voerde AC Milan de druk logischerwijs op, maar de verdediging van Udinese werd pas in de blessuretijd serieus aan het wankelen gebracht. Dankzij reddingen van Marco Silvestri hield de underdog stand. Bij de bezoekers viel ex-Ajacied Lorenzo Lucca vlak voor tijd nog in. Reijnders had halverwege de tweede helft al plaatsgemaakt voor Ruben Loftus-Cheek.

AC Milan stuit dinsdag op Paris Saint-Germain in de Champions League en voorafgaand aan de interlandperiode wacht ook nog een competitieduel bij Lecce.