Nuytinck bespreekt verschillen ten opzichte van zijn eerste NEC-periode

Reacties

Bram Nuytinck, aanvoerder van NEC, speelt zondag de bekerfinale met zijn jeugdliefde. Twee dagen voor de finale tegen Feyenoord vertelde hij op de persconferentie in Zeist wat dat met hem doet.

Nuytinck bespreekt verschillen ten opzichte van zijn eerste NEC-periode
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Als kind van de club is het de verdediger ook niet ontgaan dat er een euforische sfeer in en rond het Goffertstadion hangt. 'De stemming in Nijmegen is wel heel goed, de afgelopen maanden, dat komt door de goede prestaties in de competitie en de beker. Dat is ook zo in de spelersgroep. We zitten er goed in, het gaat ook goed in de competitie. Voor een club als NEC is dit gigantisch.'

Nuytinck sloeg in 2012 zijn vleugels uit en is sinds 2023 terug in Nijmegen. De 33-jarige stopper bespreekt de verschillen bij NEC 'toen' en 'nu'. 'Het is professioneler. De grootste verandering is dat wij heel veel kwaliteit in het team hebben. Philippe Sandler, Dirk Proper, die zijn gigantisch goed. Dit wordt een wedstrijd apart. Als je het zo goed doet tegen topploegen, geeft dat iets van vertrouwen. De overwinning op PSV was een statement', aldus Nuytinck over de stuntzege op de aanstaande kampioen.

Dat dit een moeilijke opgave wordt, daarover bestaan geen misverstanden. 'Feyenoord speelt een soort van thuis. Je voelt dat je richting die wedstrijd gaat. Deze week krijg je nog wel meer mee van alles, door de supporters, familie, op internet. Je werkt er wel een beetje naartoe. Je voelt het wel wat meer. Wij moeten het normaal blijven oppakken en ons niet gek laten maken. We zijn er rustig onder op een goede manier', oordeelt de routinier.

En die heeft recht van spreken: hij heeft vaker met een soortgelijk bijltje gehakt, vertelde Nuytinck. 'Ik heb een paar Champions League-wedstrijden gespeeld, die vond ik ook wel groot. Ik heb met Anderlecht in de play-offs op de laatste speeldag om de titel gespeeld. Ik denk dat je dat een beetje kan vergelijken met nu. Het mooie is dat ik het nu met NEC speel, dat is wel heel speciaal voor mij', besloot Nuytinck.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.