Oekraïne begonnen aan reis met Qatar als doel: 'Daar gaan jullie ons zeker zien'

Reacties

Oekraïne is begonnen aan de voorbereiding op de WK-play-offs. In Slovenië heeft bondscoach Oleksandr Petrakov met een bescheiden selectie het startsein gegeven voor de jacht op het WK-ticket.

Oekraïne begonnen aan reis met Qatar als doel: 'Daar gaan jullie ons zeker zien'
© www.uaf.ua
Schotland
Schotland
1 - 3
Oekraïne
Oekraïne

Door de oorlog werd de halve finale tegen Schotland uitgesteld naar juni. De prestaties van de nationale ploeg kunnen een bijdrage leveren aan het moreel van de hele Oekraïense natie, zo hield Petrakov de aanwezige spelers voor. 'Houd die gedachte vast vanaf de eerste dag. We willen naar Qatar!', sprak de bondscoach.

De Oekraïense internationals uit de stilgelegde eigen competitie hadden toestemming van de regering gekregen Oekraïne te verlaten. Eigenlijk hadden ze niet mogen vertrekken vanwege de algehele mobilisatie. In Slovenië werken ze toe naar de confrontatie met Schotland. In navolging van de Shakhtar Donetsk-spelers hebben de spelers van Dynamo Kiev zich ook gemeld. Later zullen de spelers in buitenlandse dienst aansluiten.

Bij een succes tegen Schotland wacht de ontmoeting met Wales. In Cardiff staat een WK-ticket op het spel, en de eer van het door oorlog verscheurde Oekraïne. Verdediger Valery Bondar is vol vertrouwen. 'Jullie gaan ons daar zeker zien', aldus de Shakhtar-verdediger. 'We willen ons land een plezier doen, deze wedstrijden winnen en laten zien dat we niet voor niets hier zijn neergestreken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.