Oefenwedstrijd van Oranje Leeuwinnen tegen Zambia afgelast

Reacties

De oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zambia is afgelast. Door visumproblemen kunnen de Zambiaanse speelsters niet op tijd afreizen naar Nederland, waardoor het duel donderdag niet door kan gaan.

Oefenwedstrijd van Oranje Leeuwinnen tegen Zambia afgelast
© Pro Shots

De wedstrijd zou plaatsvinden in het stadion van NAC Breda. De visumprocedure bleek echter langer in beslag te nemen dan verwacht. Ondanks inspanningen van de beide voetbalbonden en de betrokken ministeries is het niet gelukt om de problemen tijdig op te lossen.

De KNVB heeft geprobeerd een vervangende tegenstander te vinden, maar ook dat is niet gelukt. Daarom zullen fans die een kaartje voor de wedstrijd hebben gekocht persoonlijk bericht krijgen met informatie over de restitutie van hun ticket.

'Veel teams moesten kwalificatie spelen, dus er was geen Europees team voorhanden', legt bondscoach Andries Jonker uit tegenover de NOS. Hij was juist blij om tegen Zambia te kunnen oefenen. 'Het was een mooie kans om tegen een Afrikaans land te spelen. Die kan je natuurlijk ook op het WK treffen.' Op dinsdag 11 oktober oefent Oranje in Den Haag wel tegen Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.