Ødegaard weer belangrijk op weg naar historische finale

Real Sociedad staat met een half been in de finale van het Copa del Rey-toernooi. Het kostte weliswaar erg veel moeite, maar tweedeklasser Mirandés werd donderdagavond verslagen. Martin Ødegaard scoorde voor de derde keer op rij in het bekertoernooi, ook deze was weer erg belangrijk.

Real Sociedad
2 - 1
Mirandés
Mirandés

Als er een seizoen is waarin Real Sociedad een prijs kan pakken, is het dit seizoen wel. Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid zijn immers uitgeschakeld in het bekertoernooi en Real Sociedad draait een uitstekend seizoen. Dat kwam er tegen Mirandés, nummer tien van de Seguna División, niet altijd uit.

Real Sociedad kwam weliswaar binnen tien minuten op voorsprong na een benutte penalty van Mikel Oyarzabal, maar vijf minuten voor rust maakte Matheus Barrozo gelijk op aangeven van voormalig Fortuna Sittard-speler Mikaël Malsa. Er brak een groot feest uit in San Sebastián, het uitvak ontplofte en de spelers vierden het feest na de 1-1 voor de fans.

Mogelijk was de focus wat ontsnapt bij de tweedeklasser, want drie minuten later stond Real Sociedad weer op voorsprong. Keeper Limones keerde twee schoten, maar moest een antwoord schuldig blijven op de derde poging van Ødegaard. De Noor was in de vorige ronde ook al trefzeker tegen Real Madrid en tilde tegen Mirandés zijn bekertotaal naar drie. Alexander Isak, die twee keer scoorde tegen Real Madrid, had weer een basisplaats. Hij werd echter zonder doelpunten achter zijn naam naar de kant gehaald in de 67ste minuut.

Op 4 maart volgt de returnwedstrijd tussen de clubs, op 18 april wordt de finale om de Copa del Rey gespeeld. Athletic de Bilbao of Granada is dan de andere finalist. De laatste grote prijs van Real Sociedad dateert alweer van 33 jaar geleden, in 1987 werd het Spaanse bekertoernooi gewonnen.

Middenvelders van de toekomst: 'Ødegaard klimt naar niveau wereldklasse'