Ødegaard moet gaan golfen, Ronaldinho terug in Parijs

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ødegaard moet gaan golfen, Ronaldinho terug in Parijs

• Het was zaterdag weer even 2002 in Parijs. Ronaldinho bezocht de training van zijn oude club Paris Saint-Germain. De 36-jarige Braziliaan, die al sinds het najaar van 2015 zonder club zit, nam uitgebreid de tijd om met jan en alleman op de foto te gaan.

PEC Zwolle doet de afgelopen seizoenen veel zaken met supermakelaaar Mino Raiola. In termen als 'FC Raiola' kan voorzitter Adriaan Visser zich evenwel niet vinden. 'Op dit moment behartigt Mino als zaakwaarnemer de belangen van Sandler (overgenomen van Ajax), Mastour (gehuurd van AC Milan) en Hebling (gehuurd van PSG, inmiddels in Brazilië op zoek naar een andere club)', meldt Visser in zijn blog op de clubsite van PEC Zwolle. 'Dus welgeteld twee (mogelijk drie) van onze huidige 25 contractspelers hebben Mino als zaakwaarnemer.'

Robert Lewandowski is niet alleen een genadeloze goaltjesdief, maar beschikt eveneens over een magistrale techniek.

• Noorse media willen tegenwoordig alles weten over SC Heerenveen, sinds deze maand de club van vaderlandse hoop Martin Ødegaard. Christian Grindheim, een andere Noor die ooit uitkwam voor de Friezen, raadt zijn landgenoot aan te gaan golfen. 'Er is een mooie golfbaan daar in de buurt', brengt hij te berde in gesprek met VG Sporten. 'Verder is er een bioscoop en kun je schaatsen in Thialf, maar ik adviseer hem te gaan golfen.'

Grindheim en Ødegaard hebben overigens een verleden. Bij het basisdebuut van laatstgenoemde in 2014 bij Strømsgodset werd hij keihard onderuit geschoffeld door Valerenga's Grindheim.

Gianluigi Buffon is jarig. Reden voor La Gazzetta dello Sport om Lorenzo Buffon, de neef van de opa van de 39-jarige doelman van Juventus, eens aan de tand te voelen. De voormalig keeper van onder meer AC Milan en Italië tipte zijn oude club ooit over de jonge Gianluigi toen hij nog als scout werkte voor de Rossoneri. 'Maar ze wilden hem niet opnemen in hun jeugdopleiding.' Onderstaande beelden tonen nog maar eens aan dat het een duur foutje was.

'Blind lijkt zich meer op spelers uit Nederland te richten'
Jeffrey Gouweleeuw speelt wekelijks in de basis in de Bundesliga, maar de verdediger van FC Augsburg komt niet voor in de plannen van bondscoach Danny Blind. In tegenstelling tot diverse verdedigers uit de Eredivisie. 'Er zijn genoeg spelers uit de Bundesliga of andere topcompetities als Engeland of Italië die niet worden opgeroepen.' (Bild)

Stefan de Vrij is zo'n speler uit het buitenland die wel bij het vaste keurkorps van Blind hoort. De verdediger van Lazio volgt zijn oude club Feyenoord nog altijd op de voet. 'Ik hoop echt dat ze kampioen worden. In mijn laatste seizoen bij Feyenoord hadden we eigenlijk ook de titel moeten pakken, met Graziano Pellè als spits. Maar we begonnen met drie nederlagen, dan loop je gelijk achter de feiten aan. Maar het had gekund. Alleen aan had heb je nou eenmaal niets.' (AD)

Ronald Koeman was toen nog trainer van Feyenoord, maar werkt inmiddels al enkele jaren in Engeland. Vrijdag was de manager van Everton voor even terug in Nederland om zijn zoon Ronald junior aan het werk te zien als keeper van FC Oss.

Arda Turan is dit seizoen op dreef met dertien doelpunten voor Barcelona. Het leidde tot een ludiek voorstel van doelman Marc-André ter Stegen op Twitter. De Turk ging echter niet akkoord, tenzij de Catalanen de Champions League winnen. Daar moet dan wel wat tegenover staan. Een man als Arda is immers gesteld op zijn volle baard.

• De Willem II'ers Asumah Abubakar (Ghana) en Derrick Tshimanga (DR Congo) zitten zondag gekluisterd aan de buis als hun landen het tegen elkaar opnemen in de kwartfinale om de Afrika Cup. Het leidt na enig aandringen tot een mooie weddenschap.

• De geblesseerde Everton-aanvaller Yannick Bolasie had eigenlijk in Gabon aanwezig moeten zijn. Nu bekijkt hij het toernooi vanaf de bank. Tijdens een interview laat Bolasie zien enorm mee te leven met zijn ploeggenoten.

• Een curieus nieuwtje van het Engelse scheidsrechterfront. Darren Cann was door de Engelse bond aangewezen om als assistent te fungeren tijdens het bekerduel tussen Crystal Palace en Manchester City, maar is nu van de wedstrijd gehaald. Cann speelde eind jaren tachtig als veelbelovende spits in de jeugd van Palace. De FA spreekt van een administratieve fout. In 2008 ging het ook al mis toen Cann werd aangewezen als assistent van Howard Webb in de Championship-play-offs tussen Palace en Bristol City.

'Ik zie Jordan in Spanje nog steeds over de schutting roepen naar mijn zoon of hij wil voetballen'
• Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst komt zondag in het competitieduel met NEC een oude bekende tegen: Jordan Larsson, zoon van zijn voormalige ploeggenoot Henrik en bevriend met zijn eigen zoon. 'Ik ken hem vanaf zijn geboorte. Het is voor mij heel leuk en mooi om te zien, iemand die je van kleins af aan kent en nu stappen maakt als voetballer. Ik heb een heel warme band met hem.' (NOS)

'Nee, ik ken geen enkele speler van Saint Kitts en Nevis. Maar ik weet weel dat Marcus Rashford ook voor het eiland zou kunnen spelen.'
• Voor Jerry St. Juste lag een exotische interlandcarrière in het verschiet, maar de verdediger van SC Heerenveen hoopt nog op een belletje van bondscoach Danny Blind. En dus was het telefoontje van de Mexicaanse trainer Jacques Passy tevergeefs. 'Hij wilde me overhalen om voor het land uit te komen, maar ik heb voor nu nee gezegd. Mijn voorkeur ligt bij Nederland. En dat weet hij.' (Omrop Fryslân)

Arjen Robben verblijdde de negenjarige Guido Sibering eerder al met een privéboodschap in NOS Langs de Lijn. Vrijdag kreeg de jonge fan van Bayern München, die een 3D-geprinte prothese in de kleuren van de Duitse club heeft, ook een wedstrijdshirt gedragen door de Oranje-international, compleet met handtekening. 'Toen ik het shirt zag, gingen er weer overal emoties door mij heen…' (NOS)

'In principe heb ik een streep gezet onder het hoofdtrainerschap.'
Robert Maaskant zit al bijna anderhalf jaar zonder club en richt zich op een baan als technisch directeur. Ook de vacature van innovatiemanager bij de KNVB zag de voormalig coach van NAC Breda wel zitten, maar de KNVB koos voor oud-volleyballer Peter Blangé. 'Die functie leek me interessant omdat ik me altijd al heb beziggehouden met zaken als mentale training, analyses, voeding, fysieke gesteldheid. Ik was dan ook teleurgesteld dat ik het niet werd.' (De Limburger)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.