Ødegaard: 'Ik keer na dit seizoen terug naar Real Madrid'

Reacties

Martin Ødegaard is dit seizoen een van de smaakmakers van SC Heerenveen. De Noor wordt sinds januari van dit jaar gehuurd van Real Madrid en bij die club verwacht hij volgend jaar zomer terug te keren.

Ødegaard: 'Ik keer na dit seizoen terug naar Real Madrid'

De achttienjarige Ødegaard pendelde in de eerste maanden na zijn komst nog tussen bank en basis bij Heerenveen, maar is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde als rechtsbuiten. Dat leverde hem onlangs een oproep voor de nationale ploeg van Noorwegen op.

'Ook Real Madrid is erg tevreden over mijn ontwikkeling', vertelt Ødegaard in gesprek met Dagbladet. 'Zij vinden dat ik het heel goed doe en dat is natuurlijk positief. Dat betekent niet dat ik in januari al terugkeer naar Madrid. Ik maak het seizoen af bij Heerenveen en keer in juni terug naar Real.'

De kans lijkt klein dat Ødegaard in juni 2018 door Real al wordt gezien als een speler voor het eerste elftal. 'Na mijn terugkeer zullen we bekijken wat de volgende stap is. Ik denk dat ik nog een paar jaar nodig heb om mijn potentieel er helemaal uit te laten komen. Ik heb nog een lange carrière voor me liggen. Dat vergeten mensen wel eens, omdat ik al zo jong prof geworden ben.'

Ødegaard brak op vijftienjarige leeftijd door bij Strømsgodset, waar hij op 13 april 2014 zijn debuut in het eerste elftal maken. Enkele maanden later, Ødegaard was nog altijd pas vijftien jaar, volgde zijn debuut in de Noorse nationale ploeg. In januari 2015 telde Real Madrid een kleine drie miljoen euro neer voor de Noor.

Samenvatting Sparta Rotterdam - SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.