Ødegaard blinkt uit als rechtsbuiten bij SC Heerenveen

Reacties

Even dreigde de onrust rond Sam Larsson de voorbereiding van SC Heerenveen te overschaduwen, maar met enkele behoorlijke optredens heeft de Friese club aangetoond ook over andere wapens te beschikken.

Ødegaard blinkt uit als rechtsbuiten bij SC Heerenveen

Daarmee zijn de transferperikelen rond de Zweed voor zover mogelijk naar de achtergrond verdreven. Afgelopen week rekende Heerenveen af met FC Volendam (3-1) en Gençlerbirligi (1-0). In beide duels was Martin Ødegaard als valse rechtsbuiten uitblinker. Kijk er niet van op wanneer er bij Heerenveen over tweeënhalve week tegen FC Groningen niet één, maar twee Noorse vleugelspitsen in actie komen.

Door het naderende afscheid van Larsson – die wel traint maar geen wedstrijden speelt – is op links een plek opengevallen. Die was bestemd voor Arber Zeneli, maar hij is zijn vormdip nog niet te boven en geniet bovendien concurrentie van Dennis Johnsen. De negentienjarige vleugelspits kwam twee jaar geleden over uit de jeugdopleiding van Rosenborg BK en maakt in de voorbereiding veel indruk.

Achterin slaat een andere jongeling munt uit de dunne bezetting. De afgelopen week pas zeventien jaar geworden Kik Pierie solliciteert naar een basisplaats op de linksbackplek. Bovendien is hij ook de eerste stand-in van het centrale verdedigingsduo Daniel Høegh-Joost van Aken.

Zo is de basis waarop trainer Jurgen Streppel het nieuwe Heerenveen bouwt even nieuwsgierig makend als wankel. 'Johnsen doet het erg goed', aldus de trainer, die dermate veel vertrouwen in de dribbelaar heeft dat het wat hem betreft geen absolute noodzaak is dat er een directe vervanger voor Larsson komt. 'Hij is talentvol, maar hij moet het over een langere periode laten zien. Dat durf ik wel aan.'

Over Ødegaard is Streppel goed te spreken. 'Hij kan dit seizoen een belangrijke speler voor ons worden. Hij doet het heel behoorlijk in de voorbereiding, maar tegen ploegen van een lager niveau. Of hij als rechtsbuiten blijft spelen, is ook afhankelijk van de spelers die wij verder nog aantrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.