Heerenveen wil na Dumfries doorpakken met Woudenberg

Reacties

SC Heerenveen neemt rechtsback Denzel Dumfries over van Sparta Rotterdam. Op korte termijn hopen de Friezen ook een linkerverdediger aan te trekken.

Heerenveen wil na Dumfries doorpakken met Woudenberg

Dumfries gaat voor vier jaar tekenen in het Abe Lenstra Stadion, waar hij de naar SC Lokeren vertrokken Stefano Marzo opvolgt. De 21-jarige Rotterdammer was de afgelopen twee seizoenen basisspeler voor Sparta.

Voor de linksbackpositie kijkt Heerenveen ook rond in Rotterdam, namelijk bij Feyenoord waar Lucas Woudenberg uit is op een vertrek. Door de komst van Ridgeciano Haps en aanwezigheid van Miquel Nelom is Woudenberg (23) inmiddels derde keus in Rotterdam. Het afgelopen seizoen kwam hij slechts 481 minuten in actie in de Eredivisie.

Behalve Heerenveen hebben ook enkele andere Eredivisie-clubs belangstelling voor Woudenberg, maar aangezien hij nog een contract tot medio 2019 heeft laat Feyenoord hem niet zomaar gaan.

Heerenveen is al een paar weken op zoek naar een nieuwe linksback, na het vertrek van Lucas Bijker. Hij koos er afgelopen seizoen voor zijn contract niet te verlengen, maar vond nog geen nieuwe club. Contacten met Istanbul Basaksehir liepen vooralsnog nergens op uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.