Ødegaard: 'Het doel blijft een basisplaats bij Real Madrid'

Reacties

Martin Ødegaard wil komend seizoen een steviger stempel op het spel van SC Heerenveen drukken. Het Noorse toptalent, zeven maanden geleden op huurbasis overgekomen van Real Madrid, heeft de hooggespannen verwachtingen nog niet waar kunnen maken.

Ødegaard: 'Het doel blijft een basisplaats bij Real Madrid'

'Aan mijn bijdrage in het eerste half jaar bij Heerenveen heb ik gemengde gevoelens overgehouden', zegt de achttienjarige Ødegaard in gesprek met Voetbal International. 'Het begon vrij goed voor mij, met behoorlijk wat speeltijd. Maar de teamresultaten vielen tegen en dan wordt het lastiger. Dit seizoen wil ik meer rendement uit mijn spel halen Meer goals, meer assists, meer beslissende acties.'

In het huurcontract met Ødegaard was een optie opgenomen, waardoor hij deze zomer had kunnen terugkeren naar Madrid. De middenvelder en zijn Spaanse broodheer hebben er geen gebruik van gemaakt. Hij is nog niet klaar in Friesland. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen was de linksbenige technicus, regelmatig spelend vanaf de rechterflank, alvast de meest opvallende speler bij SC Heerenveen. Komende zondag openen de Friezen hun seizoen met de Derby van het Noorden in Groningen.

Vanuit Spanje kijkt de technische leiding van Real Madrid mee. 'Mijn vader en ik hebben regelmatig contact met mensen van Real', vertelt Ødegaard, ruim twee jaar geleden de jongste debutant uit de clubhistorie van De Koninklijke. 'Ze kijken mijn wedstrijden terug en soms komt er iemand over naar Heerenveen. Nu is het aan mij verdere progressie te boeken. Over een jaar wil ik als een rijpere en betere speler terug naar Spanje. Want dat blijft het grote doel: een basisplaats bij Real Madrid.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO het gehele verhaal met Ødegaard over zijn razendsnelle doorbraak, trainen met Cristiano Ronaldo, leven als tiener in de internationale spotlights en zijn bestaan in Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.