Oddo houdt Europese aspiraties Lazio overeind

Lazio deed goede zaken in de strijd om de zesde plaats, waar concurrenten Chievo en Livorno steken lieten vallen.

Lazio Roma-Sampdoria 2-0 Lazio Roma heeft nog zicht op kwalificatie voor de UEFA Cup. De Romeinen dankten dat aan Massimo Oddo, die in de tweede helft met twee doelpunten de Europese aspiraties overeind hield. Voor Sampdoria kwam er in Rome geen einde aan de vrije val. In Stadio Olimpico leed de ploeg uit Genua de zesde nederlaag op rij.

Ascoli-Chievo 2-2 De winst glipte Ascoli door de vingers. Diep in blessuretijd voorkwam de Braziliaan Amauri dat Chievo met een nederlaag naar huis moest. Voor de club uit verona beetekende het gelijkspel wel dat het de zesde plaats moet delen met Lazio

Empoli-Livorno 2-1 In de strijd om de Europese tickets maakte Livorno wederom een slechte beurt. Empoli vergrootte de zorgen van Livorno, dat door de vierde nederlaag op rij is afgezakt naar de achtste plaats. Cristiano Lucarelli was met een late strafschop beslissend.