Nuytinck mag vertrekken bij Anderlecht: 'Maar ik móét niet'

Reacties

De toekomst van Bram Nuytinck bij Anderlecht is onzeker. Het contract van de 27-jarige verdediger loopt nog maar één jaar door en dus mag de voormalig speler van NEC na vijf jaar vertrekken uit de Belgische hoofdstad.

Nuytinck mag vertrekken bij Anderlecht: 'Maar ik móét niet'

Nuytinck vertelt maandagochtend in gesprek met Het Laatste Nieuws dat hij vorig seizoen met manager Herman Van Holsbeeck heeft gesproken over contractverlenging, maar vooralsnog is die uitgebleven. Toch hoeft de Nederlander niet per se weg. 'Wanneer Van Holsbeeck zegt dat ik weg mág, dan wil dat niet zeggen dat ik weg moét maar wel dat de club zich niet zal verzetten wanneer er zich een goede aanbieding voordoet.'

Daarmee wordt Nuytinck beloond voor zijn loyaliteit aan Anderlecht. 'Het bestuur waardeert mijn inzet voor de club en ook het feit dat ik nooit een verkeerd woord over de club heb gezegd. Ik wacht nog af waar mijn toekomst ligt, het kan nog alle kanten uit', vervolgt de linksbenige mandekker, die nog wel eens sfeer wil proeven in een groot voetballand als Duitsland, Engeland of Italië. 'Maar ik wil en moet niet per se weg, hé', benadrukt hij.

Hoewel de periode van Nuytinck bij Anderlecht niet onbesproken is, laat kritiek van buitenaf – zo ging vier jaar geleden het gerucht dat hij te dik was - hem inmiddels koud. 'Het deert me niet meer. De statistieken spreken voor zich: in vijf jaar ben ik drie keer kampioen geworden. En weet je waar ik ook erkenning uit haal: de twee trainers waar ik voordien mee werkte, Van den Brom en Hasi, wilden me allebei bij hun nieuwe club (AZ en Olympiakos, red.).'

Anderlecht deed deze zomer al flink veel zaken op de transfermarkt. Zo werd Youri Tielemans de duurste uitgaande transfer in de historie van het Belgische voetbal door voor 25 miljoen euro te verkassen naar AS Monaco. Daartegenover stond de komst van middenvelder Sven Kums (ex-SC Heerenveen), topschutter Lukasz Teodorczyk (definitief overgenomen van Dinamo Kiev), doelman Mats Sels en aanvaller Henry Onyekuru (allebei gehuurd).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.