Koeman shopt in België en haalt talentvolle Onyekuru

Reacties

Ronald Koeman heeft zijn derde zomeraankoop bij Everton binnen. Henry Onyekuru komt over van het Belgische Eupen, maar wordt volgend seizoen eerst nog verhuurd aan Anderlecht.

Koeman shopt in België en haalt talentvolle Onyekuru

De twintigjarige Onyekuru maakte het afgelopen seizoen indruk in België. De Nigeriaanse spits scoorde twaalf keer in het eerste gedeelte van het seizoen, om vervolgens met tien treffers één op één te lopen in de play-offs. Ook in de beker scoorde Onyekuru tweemaal in drie duels en bovendien debuteerde hij voor het nationale elftal van Nigeria.

Dat was ook in Engeland opgevallen. In eerste instantie leek Arsenal favoriet om de talentvolle aanvaller vast te leggen, maar uiteindelijk bleek Everton daadkrachtiger. Vrijdag zette Onyekuru zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis bij The Toffees. De Nigeriaan is daarmee de derde zomeraankoop van Everton, dat eerder al Jordan Pickford en Davy Klaassen verwelkomde.

​​​​Ondanks zijn transfer is Onyekuru komend seizoen nog 'gewoon' op de Belgische velden te bewonderen. Everton laat de jonge spits zich eerst nog een seizoen op huurbasis ontwikkelen bij Anderlecht, dat als kampioen van België uitkomt in de Champions League.

Henry Onyekuru was het onderwerp van de rubriek VI Scout op 7 februari jongstleden. Lees hier het verhaal over de twintigjarige spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.