'Nu ook Piqué aangeklaagd in corruptiezaak rond Spaanse Super Cup'

Reacties

Na ex-bondsvoorzitter Luis Rubiales is nu ook de gewezen topverdediger Gerard Piqué in staat van beschuldiging gesteld in de geruchtmakende corruptiezaak rondom de Spaanse Super Cup.

'Nu ook Piqué aangeklaagd in corruptiezaak rond Spaanse Super Cup'
© Pro Shots

Dat melden meerdere Spaanse media donderdag althans. Concreet wordt Piqué ervan verdacht dat hij een commissie van vier miljoen euro heeft aangenomen om te verzekeren dat de prestigeduels in het Midden-Oosten worden gespeeld. Een onderzoeksrechtbank in Majadahonda, een gemeente onder de rook van hoofdstad Madrid, moet nu onderzoeken in hoeverre Piqué daadwerkelijk iets misdaan heeft.

Piqué zou geld hebben ontvangen met zijn bedrijf Kosmos, daarvan zou de bankrekening inmiddels zijn geblokkeerd. Het Barcelona-boegbeeld heeft nog niet gereageerd, maar moet binnen enkele dagen van zich laten horen als hij het niet eens is met de aanklacht.

Het onderzoek is overigens verder uitgebreid: onder anderen advocaten en Pedro Rocha, Rubiales' opvolger als de chef van de Spaanse voetbalbond zouden inmiddels ook in staat van beschuldiging zijn gesteld.

Piqué zit niet stil na zijn voetbalcarrière. Zijn andere project, FC Andorra, liep recent ook tegen moeilijkheden aan. Op VI PRO verscheen daar onlangs dit verhaal over:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.