Nottingham kondigt levenslange schorsing aan na aanval op Sheffield-speler

Reacties

Nottingham Forest gaat de supporter die dinsdagavond Sheffield United-speler Billy Sharp aanviel bij een pitch invasion op City Ground voor het leven schorsen. The Tricky Trees bieden ook hun excuses aan bij Sharp en Sheffield voor het opmerkelijke incident.

Nottingham kondigt levenslange schorsing aan na aanval op Sheffield-speler
Nottingham Forest
Nottingham Forest
ns
1 - 2
Sheffield United
Sheffield United

Nottingham schakelde dinsdag na een penaltyserie Sheffield uit op weg naar de finale van de play-offs om een plek in de Premier League van volgend seizoen. Na de strafschoppenreeks ontstond een pitch invasion, waarbij Sharp, die door een blessure niet in actie kwam, werd aangevallen door supporter van Nottingham.

In een statement op de clubsite meldt Nottingham 'ontsteld' te zijn door het voorval en geeft aan met de lokale autoriteiten te gaan samenwerken om de persoon in kwestie verantwoordelijk te houden voor zijn actie. Nottingham kondigt ook aan dat de man voor de rest van zijn leven niet meer welkom is bij de wedstrijden van de club die in 1999 degradeerde uit de Premier League.

Nottingham excuseert zich bij ook Sheffield en zal persoonlijk contact zoeken met Sharp. De 36-jarige aanvoerder van Sheffield, die in het seizoen 2012/13 nog uitkwam voor Nottingham, reageerde op social media op de aanval, waarna hij gehecht moest worden. 'Eén hersenloze idioot heeft een bijzondere voetbalavond verpest', schrijft Sharp.

'Ik wil Nottingham feliciteren met de overwinning en wens hen veel succes voor de finale. Eén klootzak zal mij, als ex-speler van Forest, mijn respect voor de Forest-supporters niet wegnemen. Bedankt voor alle berichten en steunbetuigingen', verklaart Sharp. De Nottinghamshire Police heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.