Nota bene Van Hooijdonk en Venema helpen NAC aan koppositie

Reacties

De veelbesproken Sydney van Hooijdonk heeft NAC Breda aan een zege geholpen op bezoek bij Jong FC Utrecht. De jongeling was belangrijk met een goal en een assist. 

Nota bene Van Hooijdonk en Venema helpen NAC aan koppositie
© Pro Shots
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
0 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Van Hooijdonk is de afgelopen weken de meest besproken man aan de zijde van NAC Breda. De twintigjarige zoon van Pierre van Hooijdonk, maandagavond toeschouwer in Utrecht, wil vertrekken bij NAC als hij niet speelt voor de club uit Breda. 'Wij hebben hem de afgelopen week een aanbieding gedaan om te verlengen en ik hoop dat hij blijft. Hij is een prima speler voor NAC. Maar als hij weg wil als hij niet speelt, dan houdt het op. Ik kan hem geen basisplek garanderen. Ik hoop dat hij van gedachten wisselt', zei coach Maurice Steijn voor de camera van FOX Sports over de situatie van Van Hooijdonk.

Tegen Jong FC Utrecht had Van Hooijdonk wel een basisplaats. Een keuze die voor Steijn makkelijker was dan voorgaande weken, omdat spits Mario Bilate een blessure heeft. En Van Hooijdonk was wederom van cruciale waarde voor NAC. Hij gaf na negentien minuten de assist op Nick Venema, die na tien minuten de geblesseerde Lex Immers had vervangen. Van Hooijdonk stuurde Venema diep en die zorgde voor de 0-1 tegen de club waar hij nog onder contract staat. NAC huurt Venema immers dit seizoen van FC Utrecht.

Van Hooijdonk was in de eerste helft al dicht bij de 0-2, maar hij zag toen zijn poging nog gekeerd worden. In de tweede helft was het lang wachten op de tweede goal, maar die kwam alsnog van de voet van Van Hooijdonk. Met zijn vierde doelpunt van het seizoen solliciteerde hij naar een definitieve basisplek, ook als Bilate straks weer terug is van zijn blessure.

Door de zege staat NAC Breda met vier zeges uit vier duels bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.