Noslin toont klasse tegen Inter, Frosinone verliest zinderende strijd

Reacties

Hellas Verona heeft kampioen Internazionale in de laatste competitiewedstrijd mede dankzij een goal en een assist van Tijjani Noslin van een zege gehouden. In de 38ste speelronde van de Serie A is het doek gevallen voor Frosinone.

Noslin toont klasse tegen Inter, Frosinone verliest zinderende strijd
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
2 - 2
Internazionale
Internazionale

Voor Inter stond er weinig tot niets meer op het spel in Verona. Spelers van de tweede rij kregen een kans van Simone Inzaghi, onder wie Marko Arnautovic. De 35-jarige aanvaller die is opgenomen in de voorselectie van Oranje-opponent Oostenrijk liet zien dat het op weg naar het EK met zijn vorm goed zit. Hij opende in de tiende minuut de score na geweldig voorbereidend werk van Davide Frattesi, die de bal perfect klaarlegde met zijn borst. Voor Arnautovic was de 0-1 zijn vierde goal van het seizoen in de Serie A.

Het antwoord van Hellas Verona liet niet lang op zich wachten en kwam er via twee voormalige Eredivisie-spelers. Tijjani Noslin (ex-Fortuna Sittard) kreeg de bal van Tomas Suslov (ex-FC Groningen) en rondde met zijn linker koeltjes af na de fraaie steekpass. Bij de 2-1 waren de rollen omgedraaid. Noslin speelde de bal met buitenkant voet naar Suslov, die op zijn beurt reservedoelman Emil Audero klopte.

Inter poetste de achterstand nog voor rust weg, via Arnautovic. De voormalige blikvanger van FC Twente scoorde op aangeven van Marcus Thuram: 2-2. Daar bleef het bij in Verona, waar een goal van Alexis Sánchez in de extra tijd nog werd afgekeurd na ingrijpen door de VAR. Denzel Dumfries speelde ruim vijftig minuten mee bij Inter. Stefan de Vrij en Davy Klaassen bleven op de bank bij de kampioen.

Empoli
Empoli
2 - 1
AS Roma
AS Roma

Bij Empoli tegen AS Roma stond er voor de thuisploeg wel nog veel op het spel. Empoli moest in de laatste speelronde Frosinone nog passeren om te ontsnappen aan degradatie. Winst was noodzakelijk bij dat scenario. Die zege kwam er door een ware Houdini-act. In de derde minuut van de extra tijd stond invaller M'Baye Niang bij een 1-1 stand op als de redder in nood. Empoli was met veel spelers naar het strafschopgebied van de Romeinen getrokken en daar viel de bal goed voor de aanvaller. Niang knalde de bal voorbij Mile Svilar: 2-1.

Met die goal hielp Niang zijn team naar de zeventiende plaats. Hij duwde Frosinone er mee naar de Serie B. De concurrent van Empoli ging in eigen huis met 0-1 onderuit in de kraker tegen Udinese, ex-Ajacied Lorenzo Lucca verzorgde de assist bij het enige doelpunt in die wedstrijd. Had Udinese verloren, dan was die club de grote verliezer geworden in de strijd om te ontsnappen aan de achttiende plaats. Sassuolo en Salernitana spelen net als Frosinone volgend seizoen op het tweede niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslag


Zo 26 mei

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Udinese
38
6
19
13
37-53
-16
37
16
Cagliari
38
8
12
18
42-68
-26
36
17
Empoli
38
9
9
20
29-54
-25
36
18
Frosinone
38
8
11
19
44-69
-25
35
19
Sassuolo
38
7
9
22
43-75
-32
30
20
Salernitana
38
2
11
25
32-81
-49
17
* Actueel tot en met 3 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.