Norwich City stelt Ajax voor dilemma met interesse in Botman

Reacties

Norwich City heeft zich bij Ajax gemeld voor Sven Botman. De verdediger maakte in de eerste seizoenshelft veel indruk op huurbasis bij SC Heerenveen en kan nu de stap naar de Premier League maken.

Norwich City stelt Ajax voor dilemma met interesse in Botman
© Pro Shots

Het is de vraag of Ajax bereid is mee te werken aan een vertrek van Botman. De negentienjarige centrale verdediger vertrok naar SC Heerenveen om Eredivisie-ervaring op te doen en te laten zien dat hij in de toekomst een belangrijke kandidaat kan zijn om de Ajax-defensie te versterken. In die opdracht lijkt Botman te zijn geslaagd, maar vanwege de hevige concurrentie kan verkoop desondanks een optie zijn.

Daarnaast is ook Heerenveen een partij in deze transfer. De Friezen huren Botman in principe tot het einde van dit seizoen, waardoor zij mogelijk een vergoeding zullen eisen wanneer de linksbenige verdediger al in de winterstop vertrekt. Botman was dit seizoen in twintig officiële duels goed voor twee doelpunten en vier assists bij de Eredivisie-subtopper.

Bij Norwich City kan Botman ploeggenoot worden van Tim Krul, die de vaste keuze is onder de lat van de hekkensluiter van de Premier League. Om degradatie alsnog te voorkomen is de club van plan om de selectie deze maand van een flinke kwaliteitsimpuls te voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.