Noppert en zestal van Jong Oranje sluiten aan bij training Nederlands elftal

Reacties

Het Nederlands elftal heeft maandagmiddag zijn eerste training afgewerkt in aanloop naar de wedstrijd tegen Kroatië in de halve finales van de Nations League. Memphis Depay ontbrak, maar Andries Noppert sloot wel al aan. Daarnaast kwam er een zestal over van Jong Oranje.

Noppert en zestal van Jong Oranje sluiten aan bij training Nederlands elftal
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

Bondscoach Ronald Koeman maakte vorige week zijn 26-koppige selectie voor de eindronde van de Nations League bekend. Daarbij kwam direct wel een kanttekening: een aantal spelers moet deze weken immers nog in actie komen met hun club. Zo spelen Nathan Aké en Denzel Dumfries komend weekeinde nog de Champions League-finale.

Ook Andries Noppert hoorde in eerste instantie niet bij de groep van zestien die zich vandaag in Zeist zou melden voor de trainingsstage, maar omdat de doelman met SC Heerenveen is uitgeschakeld in de play-offs, was hij gewoon van de partij. Memphis Depay was dat, zoals bekend, niet. De spits van Atlético Madrid is niet fit genoeg en heeft zich afgemeld.

Koeman deed maandag bovendien een beroep op zes spelers van Jong Oranje. Het gaat om Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber en keepers Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar. Zij konden zo ook hun conditie op peil houden richting het EK, dat voor Jong Oranje op 21 juni begint.

Het jonge zestal sloot aan bij Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Daley Blind, Sven Botman, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Jurriën Timber, Joey Veerman, Mats Wieffer en dus Noppert.

Nederland speelt op 14 juni in De Kuip in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Vier dagen later volgt een duel met Italië of Spanje. Als Oranje de finale haalt, speelt het opnieuw in Rotterdam. De wedstrijd om de derde plaats wordt afgewerkt in De Grolsch Veste.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.