Oranje-selectie komt in etappes naar Zeist voor Nations League

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft de 26 namen bekendgemaakt waaruit hij uiterlijk volgende week maandag de 23-koppige ploeg samenstelt die op 14 en 18 juni in actie komt in de Final Four van de Nations League in eigen land.

Oranje-selectie komt in etappes naar Zeist voor Nations League
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

De eerste zestien spelers komen maandag 5 juni bij elkaar voor een trainingsstage van drie dagen. Dat zijn Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Daley Blind, Sven Botman, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Jurriën Timber, Joey Veerman en Mats Wieffer.

De andere spelers krijgen nog een paar dagen vrij, omdat ze volgend weekend nog in actie komen met hun club. Zij melden zich op zaterdag 10 juni. Enkel Memphis komt meteen na de slotronde in La Liga naar Nederland, maar de aanvaller is momenteel geblesseerd en heeft dus weinig wedstrijden om van te herstellen. Nathan Aké en Denzel Dumfries spelen met hun clubs de Champions League-finale op zaterdag 10 juni, zij melden zich daarna ook bij de ploeg van Koeman.

De enige van wie niet vaststaat wanneer hij aansluit is Andries Noppert. De doelman gaat met SC Heerenveen de play-offs in. Deze week volgt een tweeluik met FC Twente, bij winst wachten twee wedstrijden tegen FC Utrecht of Sparta Rotterdam. Als die finale gehaald wordt, zal Noppert min of meer tegelijk met Aké en Dumfries present tekenen in Zeist.

Voor Koeman is er nog één deadline om rekening mee te houden: maandag 5 juni moet de Zaandammer vóór middernacht een lijst van 23 spelers doorsturen, die zijn dan speelgerechtigd tegen Kroatië in de halve finale. Tot de eerste wedstrijd mogen geblesseerde spelers worden vervangen, en om die reden heeft Koeman drie extra spelers opgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.