Noorwegen met Feyenoorder Pedersen, Ødegaard en Haaland tegen Oranje

Reacties

Marcus Holmgren Pedersen kan uitgerekend tegen het Nederlands elftal zijn debuut maken als international van Noorwegen. Bondscoach Stale Solbakken heeft de 21-jarige rechtsback van Feyenoord bij zijn selectie gehaald.

Noorwegen met Feyenoorder Pedersen, Ødegaard en Haaland tegen Oranje
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Waar Pedersen op 1 september kan debuteren tegen Oranje, zit Fredrik Aursnes niet bij de selectie. De Noorse Feyenoord-aanwinst sprak onlangs nog de hoop uit dat hij tegen Nederland zou kunnen spelen, maar is niet opgeroepen. Dat geldt wel voor voormalig Eredivisie-spelers Morten Thorsby (ex-SC Heerenveen) en Alexander Sørloth (ex-FC Groningen). Martin Ødegaard en Erling Braut Haaland zijn de grote blikvangers in de selectie. Ook SC Heerenveen-doelwit Patrick Berg zit erbij.

AZ meldde vorige week dat aankoop Aslak Fonn Witry en Fredrik Midtsjø in de voorselectie zaten, maar het tweetal ontbreekt nu. Voor de 25-jarige rechtsback betekent het dat hij zijn debuut nog even moet uitstellen. Midtsjø was dit jaar een vast lid van de Noorse selectie en kwam in maart nog in actie tijdens alle drie de WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen, maar is pas net terug van een blessure. Ook Jonas Svensson (ex-AZ) is er na zijn vertrek naar Turkije niet bij. 

Er waren in Noorwegen twijfels of het Nederlands elftal toestemming zou krijgen om het land binnen te komen, maar Minister van Cultuur Abid Raja heeft maandagavond groen licht gegeven. Voor het toelaten van meer fans is geen ruimte in het Ullevaal Stadion. 'Ik ben blij dat we 7.000 toeschouwers kunnen toelaten tegen Nederland en kan bevestigen dat het Nederlands elftal toestemming krijgt om het land binnen te komen. Dit zullen we snel bevestigen in een brief aan de NFF.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.