Feyenoorder Aursnes: 'Geweldig om straks tegen Nederland te spelen'

Reacties

De kans is groot dat kersverse Feyenoorder Fredrik Aursnes straks deel uit maakt van de Noorse ploeg voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd richting het WK in Qatar tegen Nederland.

Feyenoorder Aursnes: 'Geweldig om straks tegen Nederland te spelen'
© Pro Shots

Volgens oud-international André Bergdølmo kan Aursnes wel rekenen op een uitnodiging. 'Misschien begint hij niet in de basis, maar hij zit er zeker bij en zal zijn kans wel krijgen. Voor heel Noorwegen geldt hij als een speler van wie we in de toekomst heel veel verwachten', zegt de oud-Ajacied.

Feyenoords nieuwe middenvelder zelf kijkt uit naar de ontmoeting tussen de ploeg van superspits Erling Haaland, een vriend van Aursnes – 'Ik heb hem nog niet gesproken, maar weet zeker dat hij blij voor me is' – en het Oranje van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal.

'Of ik een uitnodiging krijg, hangt ook af van hoe ik presteer bij Feyenoord, maar de vorige keer was ik wel onderdeel van de ploeg en mocht ik debuteren. Het lijkt me geweldig tegen Nederland te spelen, want ook Noorwegen heeft een goede ploeg, hoor. We hebben spelers zoals Haaland, Sørloth, Ødegaard, er komt een aantal jonge spelers door en dat voor een land met maar vijf miljoen inwoners. Hoe dat kan? De Noorse competitie is misschien een beetje onderschat, terwijl voetbal in Noorwegen de populairste sport is. Oké, de sfeer in de stadions is niet zoals hier, maar ook niet slecht. Nederland zal dat wel merken.'

Lees op VI PRO het hele interview met Fredrik Aursnes:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.