Noorse media glashelder over Ajax: 'Grootste overval aller tijden in Bodø'

Reacties

Ajax heeft op bezoek bij Bodø/Glimt de zege en het ticket voor de volgende ronde in de Conference League gestolen. De Noorse media zijn eensgezind over de return in de tussenronde: de Amsterdammers kregen meer dan waar ze recht op hadden.

Noorse media glashelder over Ajax: 'Grootste overval aller tijden in Bodø'
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

'Deze avond gaat de geschiedenisboeken in als de grootste overval aller tijden in Bodø', schrijft VG over de zege van Ajax in Noorwegen. 'Bodø/Glimt domineerde gigantisch, maar telkens stond Diant Ramaj in de weg.' De eerste Ajax-goal wijt het medium aan voormalig AZ-speler Hakon Evjen, die onnodig balverlies leed, waaruit Steven Berghuis uiteindelijk scoorde.

Dagbladet schrijft over een 'afschuwelijk drama' voor Bodø/Glimt. 'Een nieuwe koude douche voor Glimt', oordeelde het medium. 'Bodø/Glimt miste een zee aan kansen. In de verlenging liet Nino Zugelj zelfs een open kans liggen, nadat hij al voorbij de doelman was gedribbeld.' 

De mooie winnende goal van Taylor was in de ogen van Pal André Helland, die als analist bij Viaplay te gast was, een duidelijke keepersfout van Kjetil Haug. Collega-analist Andreas Toft snapte op zijn beurt helemaal niets van de gemiste kans van Zugelj, die de bal voor open doel niet tegen de touwen kreeg aan het begin van de eerste verlenging. 'Een ongelofelijke misser', sprak de commentator. Jan Age Fjørtoft zag vooral een gebrek aan scorend vermogen bij de thuisclub. 'Het Noorse nationale team heeft hetzelfde probleem. We kunnen het geen pech noemen, het is een kwestie van kwaliteit.'

TV2 spreekt van een 'waanzinnig drama' na een wedstrijd vol 'drama, grote kansen, mooie doelpunten, controverses en temperament'. Analist Jesper Mathisen sloot zich aan bij Helland en vond de goal van Taylor ook een duidelijke keepersfout.

Over de niet gegeven strafschop en rode kaart voor Borna Sosa, omdat er een vermeende overtreding aan uitblinker Diant Ramaj aan vooraf zou zijn gegaan, waren de mening verdeeld in Noorwegen. Helland en Mathisen hadden begrip voor het besluit van arbiter Tasos Sidiropoulos, terwijl Tor Ole Skullerud helemaal niets begreep van de leidsman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.