Noord-Ierse rots in de branding hoort volgens bondscoach in de top thuis

Reacties

De Noord-Ieren hopen donderdag tegen het Nederlands elftal op een goede dag van Jonny Evans, al jarenlang de leider van de Noord-Ierse defensie. Volgens zijn bondscoach Michael O'Neill hoort de ervaren verdediger van Leicester City in de Engelse top thuis en wordt hij ondergewaardeerd.

Noord-Ierse rots in de branding hoort volgens bondscoach in de top thuis
© Pro Shots

De 31-jarige Evans speelde negen jaar bij Manchester United en kreeg van Louis van Gaal te horen dat hij kon vertrekken bij de recordkampioen. Evans stapte in 2015 over naar West Bromwich Albion, dat de verdediger na de degradatie uit de Premier League in 2018 kwijtraakte aan Leicester City. The Foxes hoefden slechts een bescheiden transfersom van nog geen vier miljoen euro te betalen.

Evans is een betrouwbare basisspeler bij Leicester en vrijwel altijd goed voor minstens een voldoende. Analist Graeme Souness zei afgelopen weekend bij Sky Sports dat Evans bij het huidige United een vaste basiskracht zou zijn. 'Dat zijn mooie woorden, maar dit is niet iets wat ik nog niet wist', zei O'Neill, de bondscoach van Noord-Ierland, over zijn mandekker.

'Jonny Evans is een speler voor de topvier in Engeland', meent O'Neill. 'Hij zou bij alle topclubs in de Premier League mee kunnen. Dat zei ik al toen hij nog bij United speelde en mijn mening over hem is niet veranderd. Ik denk dat spelers uit Noord-Ierland, zoals Jonny, soms wat ondergewaardeerd zijn en minder snel op de radar verschijnen bij clubs.'

Bij Leicester bewijst Evans volgens zijn bondscoach dat dit niet terecht is. 'Er zullen nu heel wat clubs denken: "Jammer, want hij was toch voor een erg laag bedrag op te halen." Leicester was er snel bij, deed het werk goed en heeft een geweldige speler binnengehaald voor een geweldige prijs', aldus O'Neill. Afgelopen zomer werd Evans overigens nog in verband gebracht met landskampioen Manchester City. De interesse van die club zette niet door.

Evans maakte in september 2006 zijn debuut in het Noord-Ierse elftal en kan donderdag tegen Nederland zijn 79ste interland spelen. In de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Duitsland, deed hij van begin tot eind mee. Toen kon Evans niet voorkomen dat Noord-Ierland twee tegendoelpunten kreeg (0-2 nederlaag); tegen Oranje volgt een nieuwe poging tot een clean sheet.

Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk namen de Noord-Ierse ploeg onder de loep.
Bekijk hier al onze video's
Meer Noord-Ierland
Meer over Noord-Ierland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.