Noodlot slaat wéér toe voor pechvogel Thomas: einde seizoen

Reacties

Een persoonlijk drama voor Ryan Thomas (29). De middenvelder van PEC Zwolle is de rest van het seizoen uitgeschakeld door een knieblessure. Het is de vijfde keer dat hij getroffen wordt door zulk blessureleed.

Noodlot slaat wéér toe voor pechvogel Thomas: einde seizoen
© Pro Shots

Voor Thomas, die dit seizoen slechts zeven competitiewedstrijden speelde, zijn de druiven zuur. In 2015 werd hij al voor het eerst getroffen door een zware knieblessure. Vlak na zijn doorbraak in Nederland moest hij ruim zeven maanden toekijken in Zwolle. Na zijn rentree, ging het echter lange tijd crescendo met de carrière van de dynamische speler uit Nieuw-Zeeland.

Net nadat hij een transfer van PEC naar PSV verdiende, ging het zonder minuut voor de Eindhovenaren te hebben gespeeld toch wéér mis. Weer met de knie en dit keer moest Thomas liefst elf maanden toekijken, voordat hij zijn debuut in Eindhoven kon maken.

Thomas knokte zich terug, maar zijn derde knieblessure zette een streep door zijn ambities bij PSV. Wederom gaf het lichaam toe aan de nietsontziende klap. Het duurde uiteindelijk anderhalf jaar voor Thomas weer op krachten was. PSV verlengde zijn contract echter niet.

Afgelopen seizoen had Thomas, terug in Zwolle, tóch nog een aandeel in de promotie van PEC naar de Eredivisie. De middenvelder speelde achttien competitiewedstrijden en leek op de weg terug. Tot eenmaal terug in de Eredivisie zijn knie het weer begaf, al leek het na drie maanden weer hersteld te zijn. Nu sloeg het noodlot echter alsnog toe en staat de middenvelder tot het einde van het seizoen aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.