Noodlijdend Lille bereikt akkoord en komt in Nederlandse handen

Reacties

Lille-eigenaar Gérard Lopez (foto) heeft een akkoord bereikt over de verkoop van de Franse club. Volgens diverse Franse media wordt de Europa League-tegenstander van Ajax nog voor het weekend overgenomen.

Noodlijdend Lille bereikt akkoord en komt in Nederlandse handen
© Pro Shots

Deze week kwam naar buiten dat Lille in grote financiële problemen verkeert. Lopez leende een bedrag van minstens 130 miljoen euro van Elliott Management, het Amerikaanse beleggingsfonds dat eigenaar is van AC Milan, en beloofde dit geld terug te betalen door spelers te verkopen, maar dat lukte - mede door de coronacrisis - niet.

Woensdagavond moet Lille, na veertien speelronden de trotse koploper van de Ligue 1, zijn cijfers presenteren aan de financiële waakhond van de Franse voetballerij, de DNCG. En die cijfers zijn dus niet rooskleurig. Daarom wordt er nu actie ondernomen, zo schrijft onder meer L'Équipe. Volgens het Franse dagblad heeft Lopez een akkoord bereikt met een nieuwe eigenaar, de Nederlander Maarten Petermann, hij is de man achter het bedrijf Kalisto Sporting SARL, het bedrijf dat Lille gaat overnemen.

De 42-jarige Petermann is een voormalig bankier van JP Morgan, het bedrijf waar Lille zijn geld van leende. Tevens heeft Petermann banden met Elliott Management. De overname is al in een ver stadium en zou zelfs woensdag nog kunnen worden afgerond. De presentatie van de financiële cijfers is daarom verplaatst.

Evengoed zal Lille een financiële inhaalslag moeten maken. Franse media verwachten dan ook dat de club een aantal belangrijke spelers zal gaan verkopen in januari.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lille
Meer over Lille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.