Nog geen witte rook bij Vitesse: gesteggel over afkoopsom

Reacties

Vanuit Duitsland sijpelde maandag het nieuws door dat VfL Bochum Thomas Letsch als nieuwe trainer aan wil stellen. Een dag later is nog niet duidelijk of Letsch ook daadwerkelijk Vitesse verlaat.

Nog geen witte rook bij Vitesse: gesteggel over afkoopsom
© Pro Shots

De Duitse oefenmeester bevestigde inmiddels dat de Bundesliga-hekkensluiter hem graag wil aanstellen. Letsch en Bochum zouden volgens Duitse media zelfs al een akkoord bereikt hebben. De clubs hebben dat echter nog niet.

Vitesse en Bochum steggelen over de afkoopsom. Letsch heeft een tot komende zomer doorlopend contract en die overeenkomst moet dus worden afgekocht. Het is niet bekend welk bedrag Vitesse wil hebben en welk bedrag Bochum wil betalen. Beide partijen zijn in ieder geval met elkaar in gesprek, Letsch kan niets anders doen afwachten. Hij leidde dinsdag gewoon de training op Papendal.

Letsch benadrukte dat er nog niets zeker is, maar onderschreef ook dat de kans om als Duitser aan de slag te gaan in de Bundesliga aantrekkelijk is. Vitesse lijkt tijd te willen winnen in de onderhandelingen, omdat de club zelf enige duidelijkheid wil hebben over de mogelijke vervangers van Letsch.

De voormalige assistenten van Letsch - Dick Schreuder en Joseph Oosting - prijken uiteraard op het verlanglijstje. Hun werkwijze en visie is bekend in Arnhem, maar zij lijken hun werkgevers PEC Zwolle en RKC Waalwijk trouw te willen blijven. Bovendien zal Vitesse op zijn beurt een afkoopsom moeten betalen. Uiteraard is Edward Sturing (in eerste instantie als interim) een andere genoemde naam, de voormalige aanvoerder en huidige hoofd opleiding van de Arnhemmers is altijd een optie bij Vitesse als er een trainer gezicht wordt. Ook de naam van ex-speler en werkloos trainer Phillip Cocu valt in de wandelgangen.

De ontstane situatie wordt uiteraard ook besproken met de Amerikaanse grootaandeelhouder. Of de Common Group namen van eventuele opvolgers aandraagt is niet bekend, de Amerikanen hebben in ieder geval een beeld van het type trainer waar ze graag mee samen willen werken. Overigens stelde Letsch heel duidelijk dat hij gewoon trainer van Vitesse is en blijft zolang Bochum en Vitesse geen akkoord hebben bereikt. Het lijkt voor alle partijen wenselijk dat er spoedig een oplossing komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.