Nóg een prijs voor Van Bommel, fraaie eretitel voor Trésor

Reacties

Mark van Bommel is maandagavond bij de Pro League Awards verkozen tot Trainer van het Jaar in België. De Nederlander is daarmee de opvolger van Felice Mazzù.

Nóg een prijs voor Van Bommel, fraaie eretitel voor Trésor
© Pro Shots

Van Bommel pakte met Antwerp FC de dubbel. Eerst werd KV Mechelen verslagen in de bekerfinale, een maand later volgde de zinderende ontknoping van de titelrace. Daarin kwam Antwerp na een ultieme slotfase als winnaar uit de strijd. Van Bommel bezorgde The Great Old zo de eerste landstitel in 66 jaar.

Twee prijzen in één seizoen dus voor Van Bommel en daar kwam maandag nog een derde bij. De 46-jarige Nederlander bleef concurrent Karel Geraerts van Union nipt voor in de verkiezing voor Trainer van het Jaar.

Trésor
De trofee voor Speler van het Jaar ging naar Mike Trésor. De 24-jarige middenvelder, die in het verleden voor NEC en Willem II uitkwam, heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug bij RC Genk. Hij gaf onder meer 23 assists, een record in de historie van de Pro League. Trésor bleef in de verkiezing Union-duo Victor Boniface en Teddy Teuma voor.

'Ik ben heel tevreden om de Speler van het Jaar te zijn', reageerde Trésor. 'We hebben een mooi seizoen gedraaid. Het doet veel dat mijn medespelers op mij hebben gestemd', aldus de Belg, die dinsdag mogelijk nog een extra bekroning krijgt. 'Bondscoach Domenico Tedesco heeft me daarnet gefeliciteerd. Ik wacht de selectie morgen in spanning af.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.