Noa Lang was Messi op training Oranje: 'Dat vond hij zelf ook logisch'

Reacties

Hoe bereid je een elftal voor op het spelen tegen Lionel Messi? Louis van Gaal zag bij het Nederlands elftal een speler rondlopen die in staat moest zijn de Argentijnse ster na te bootsen: Noa Lang.

Noa Lang was Messi op training Oranje: 'Dat vond hij zelf ook logisch'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

De 23-jarige aanvaller van Club Brugge kwam in de eerste vier WK-duels van Oranje niet in actie, maar had in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië wel de taak om de rol van Messi in te vullen op de training. Dat heeft Van Gaal donderdagmiddag onthuld in een interview met de NOS. 'Hij vond het ook logisch dat hij Messi mocht simuleren. Dat was geweldig', lachte de bondscoach.

Het plan om Argentinië te bestrijden, ligt klaar. De scouts van het Nederlands elftal hebben de ploeg van Lionel Scaloni tijdens het WK geanalyseerd, zoals Van Gaal zelf en assistent-bondscoach Danny Blind ook wedstrijden hebben bekeken. 'Ik vond het wel opvallend dat Argentinië tegen Polen drie verschillende systemen heeft gespeeld, misschien wilden ze dat uittesten.'

Ook op het nemen van penalty's heeft Oranje zich grondig voorbereid, toch wil Van Gaal het niet op strafschoppen laten aankomen. 'Nee, want het blijft altijd een loterij. De druk kan je niet simuleren. Wij hebben geoefend op de trap en hoe je mensen uit hun spel kan halen, maar ik zou het er niet op aan laten komen. Het blijft een loterij, alleen hebben wij nu een plusje omdat we daarop getraind hebben.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.