Noa Lang krijgt steun in mindere fase bij Club Brugge

Reacties

Club Brugge had een ingeving van Noa Lang zondag hard nodig, maar de aanvaller kon niet leveren. Lang verkeert niet in zijn beste vorm en heeft al anderhalve maand niet meer gescoord. Zijn ploeggenoten en coach Philippe Clement nemen het voor de Nederlander op.

Noa Lang krijgt steun in mindere fase bij Club Brugge
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Net als Lang valt ook Charles De Ketelaere de laatste tijd tegen. De twee talentvolle aanvallers zijn normaal gesproken juist de blikvangers bij Club Brugge. 'Maar het zijn spelers van twintig jaar', nam Hans Vanaken het duo in bescherming. Lang is overigens al 22 jaar oud. 'Je mag niet denken dat ze elke wedstrijd zullen beslissen of elke week top kunnen zijn', vindt Vanaken.

Daar is Clement het mee eens. 'Het klopt dat ze minder zijn, maar dat komt vooral omdat ze de lat voor zichzelf zo hoog hebben gelegd met hun prestaties', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'En dat de buitenwereld dat ook doet. Die jongens kunnen niet om de drie dagen de beste op het veld zijn. Dat is normaal.' Doelman Simon Mignolet vult aan: 'Spelers die voorin spelen, kennen altijd goede en mindere periodes in een seizoen.'

Mignolet denkt dat Lang en De Ketelaere gebaat zijn bij wat rust. 'Ze hebben al alles gespeeld: woensdag kunnen ze eindelijk eens langs de kant blijven. In het geval dat de trainer dat wenst, natuurlijk.' Club Brugge speelt woensdag in het Belgische bekertoernooi thuis tegen tweedeklasser Deinze.

Clement is er nog niet over uit of hij Lang en De Ketelaere in dit duel inderdaad aan de kant zal houden. 'Voor mijn periode hier is er tegen hen eens een ongeluk gebeurd en dat ben ik niet vergeten. Ik zal geen rust geven om rust te geven, we moeten dit goed bekijken. Dit drukke schema kunnen we evenwel alleen maar overbruggen door goed te roteren', aldus de coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.