Memphis lyrisch over deze keer beteugelde Lang: 'Hij is een monster'

Memphis Depay heeft zich erg lovend uitgesproken over landgenoot Noa Lang. 'Hij is een monster', zegt de aanvaller van Barcelona over de sterspeler van Club Brugge. Tegen FC Antwerp kon Lang evenwel het verschil niet maken.

Antwerp
Antwerp
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Lang is bezig aan zijn tweede seizoen bij Club Brugge, waar hij zich als een vis in het water voelt. De aanvaller was met doelpunten en assists al belangrijk voor de ploeg van Philippe Clement en is ook dit seizoen weer goed op dreef. Lang maakte in de vorige interlandperiode zijn debuut in het Nederlands elftal en maakte in de wedstrijden en op de trainingen indruk op Memphis.

Het Belgische Eleven Sports sprak met de Barcelona-aanvaller en vroeg hem uiteraard naar Lang. 'Iedereen kent zijn kwaliteiten', zei Memphis. 'Ik vind het een monster, hij is levensgevaarlijk. In de diepte is hij ontzettend snel en hij is ook nog jong. De cijfers die hij neerzet zijn ongekend: zeker op zijn leeftijd.'

FC Antwerp-uit
Lang staat dit seizoen op drie goals en vijf assists en hoopte die cijfers zondag te kunnen opschroeven tegen FC Antwerp. Dat lukte echter niet: tien minuten in de tweede helft had Lang wel kunnen scoren, maar Charles De Ketelaere ging voor eigen succes en zag Ritchie De Laet zijn inzet van de doellijn halen. Hierdoor bleef het op De Bosuil bij 1-1. In de eerste helft was Antwerp op voorsprong gekomen, via een rake kopbal van Björn Engels, en Hans Vanaken maakte vlak voor rust de gelijkmaker.

Beide ploegen eindigden met tien man. Engels kreeg acht minuten voor tijd rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Ignace Van der Brempt, terwijl Stanley Nsoki in blessuretijd zijn tweede gele kaart ontving.

Door het puntenverlies van Club Brugge blijft stuntploeg Union Sint-Gillis, de club waar Bart Nieuwkoop voor speelt, bovenaan staan in de Jupiler PRO League. De promovendus won zaterdag al met 2-3 van KAS Eupen en heeft nu twee punten meer dan de kampioen.