Nketiah (18) held van Arsenal: 'Een droom dat ze mijn naam scandeerden'

Reacties

De slechts achttienjarige Edward Nketiah nam Arsenal dinsdagavond bij de hand. De spits schoot The Gunners met twee goals in de slotfase tegen Norwich City hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale van het League Cup-toernooi (2-1).

Nketiah (18) held van Arsenal: 'Een droom dat ze mijn naam scandeerden'

Met nog vijf minuten te gaan keek Arsenal in eigen huis tegen een 0-1 achterstand aan. Die had Norwich City, de nummer zes van het Championship, na een half uur op het scorebord gezet. Arsène Wenger, die veel van zijn sterspelers rust had gegeven voor het League Cup-duel, besloot in een ultieme poging een blamage te voorkomen de piepjonge Nketiah voor de leeuwen te gooien. Het bleek een gouden zet.

Nog geen minuut na zijn entree maakte Nketiah uit een hoekschop de 1-1, om dat kunstje in de verlenging nog eens te herhalen: 2-1. De Arsenal-supporters sloten hem direct in hun hart en scandeerden minutenlang zijn naam. 'Ik ben zeer gelukkig dat ik bij mijn thuisdebuut direct twee keer gescoord heb. Het is een geweldig gevoel voor mij en mijn familie', reageerde de hoofdpersoon van zijn eigen sprookje achteraf tegenover Sky Sports.

'Dat de fans mijn naam zongen is een langgekoesterde jeugddroom. Hopelijk is dit slechts het begin en kan ik nog meer laten zien. Ik voel me bevoorrecht', aldus Nketiah, die pas zijn tweede officiële invalbeurt voor Arsenal maakte. Eerder viel hij één minuut voor tijd in tijdens de Europa League-wedstrijd tegen BATE Borisov (2-4).

Tekst gaat verder onder de foto

Wenger
Zijn manager had na de wedstrijd mooie woorden over voor Nketiah. 'Ik wist dat hij kwaliteiten had, maar er staan wanneer je team je nodig heeft is een kwaliteit die alleen op het veld zichtbaar wordt. Ik ben erg onder de indruk. Hij was nog niet eens geboren toen ik hier al manager was! Maar dat is mooi, het leven biedt kansen aan jonge mensen. Hopelijk gaat hij een lange Arsenal-carrière tegemoet.'

Het had niet veel gescheeld of dat was een Chelsea-carrière geweest. The Blues stuurden hem op veertienjarige leeftijd echter weg, waarna Arsenal de spits oppikte. 'Ik heb geen idee waarom Chelsea hem heeft laten gaan, maar we zijn erg gelukkig met hem. We zijn er trots op dat we jonge spelers kansen geven, dat zit in ons DNA en dat blijven we doen', aldus de Arsenal-coach.

'Ik kan me niet herinneren dat een jeugdspeler zó'n impact op een wedstrijd had. Voordat hij erin kwam misten we ideeën en creativiteit', sloot Wenger af met een prachtig compliment. Ook clubicoon Thierry Henry genoot van het jongensboek van de tiener. Via Twitter reageerde de clubicoon van Arsenal: 'Wat een avond voor Nketiah! Zo blij voor hem en totaal niet verrast!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.