Absoluut Arsenal-jongensboek: jongeling voorkomt deceptie Wenger

Arsenal heeft dankzij de achttienjarige en tot vandaag nog onbekende Edward Nketiah met de hakken over de sloot de kwartfinale van het toernooi om de League Cup bereikt. De Engelse aanvaller voorkwam tegen Norwich City met een absolute glansrol dat manager Arsène Wenger de rekening kreeg gepresenteerd voor het op de proppen komen met een B-ploeg.

Wenger verkiest dit seizoen in de Europea League ook al het opstellen van een B-team en vanavond was dat niet anders. Tien minuten voor rust kwam zijn ploeg op achterstond. Het Emirates Stadium schrok toen Josh Murphy met een leep wippertje de score opende: 0-1.

In de tweede helft ging de ploeg van Wenger, die ook onder zijn wissels geen vaste waarden had geselecteerd, op zoek naar de gelijkmaker. De Franse coach had evenwel nooit kunnen bevroeden dat Nketiah zou uitgroeien tot de reddende engel.

Het vleesgeworden jongensboek kreeg gestalte in de 85ste minuut. In die minuut mocht de Engelse jeugdinternational immers zijn thuisdebuut maken. Hij was immers tot vandaag precies één minuut voor de hoofdmacht uitgekomen en dat was in een uitduel, het bezoek aan BATE Borisov in de Europa League.

Wat vervolgens gebeurde, zal menig Arsenal-fan niet snel vergeten. Precies vijftien seconden na zijn invalbeurt tikte Nketiah de 1-1 binnen, nadat Francis Coquelin de bal bij een corner had verlengd. Een verlenging kon de jonge aanvaller niet voorkomen, maar in die extra hoofdstukken van zijn jongensboek had hij niet lang nodig om opnieuw de schijnwerpers op zich gericht te krijgen. In de 96ste minuut torende hij bij een corner boven iedereen uit om de 2-1 tegen de touwen te koppen.

Hoewel hij de kans om te besluiten met een hattrick miste, kon de avond van de matchwinner niet meer stuk. Arsenal zegevierde met 2-1 en is zodoende geplaatst voor de kwartfinale. Na afloop zal het niet om de opstelling van Wenger gaan, maar is het woord aan Edward Nketiah. In ieder geval voor even de grote man van Arsenal.