Nijland: 'Robben nog een jaar verder? Hoef ik geen seconde over na te denken'

Reacties

Arjen Robben heeft al een geweldige bijdrage geleverd aan FC Groningen, ook al heeft hij sinds zijn terugkeer nog weinig gespeeld. Dat is de overtuiging van voormalig Groningen-directeur Hans Nijland.

Nijland: 'Robben nog een jaar verder? Hoef ik geen seconde over na te denken'
© Pro Shots

Als algemeen directeur maakte Nijland de doorbraak van Robben begin deze eeuw in Groningen van dichtbij mee. Liefst 23 jaar lang had de bestuurder de leiding bij De Trots van het Noorden. Hij volgt zijn oude liefde nog altijd op de voet en heeft genoten van de rentree van Robben. Door blessureleed heeft de 37-jarige aanvaller nog weinig gespeeld dit seizoen. De teller staat nog maar op 44 speelminuten in het huidige Eredivisie-seizoen, maar er is hoop. Na lang te hebben gekampt met kuitklachten, zet de buitenspeler inmiddels zijn laatste stappen richting fitheid. Robben doet weer mee aan de groepstraining en is dus op weg naar nog een rol in de eindfase van het seizoen.

In onze liveshow werd Nijland als hoofdgast voorgelegd of Robben nog een jaar verder moet gaan bij Groningen, om binnen de lijnen nog een grotere rol te kunnen spelen. 'Daar hoef ik geen seconde over na te denken', reageerde Nijland zonder aarzeling. 'Ja', luidde zijn vastberaden antwoord op de stelling.

Robben wordt in Groningen geprezen om de rol die hij ook speelt bij de ontwikkeling van talenten. Clubwatcher Reon Boeringa legt uit: 'Zelfs als hij helemaal geen seconde meer zou spelen voor Groningen, dan heeft hij met de energie die ontstond toen hij zei dat hij het weer ging doen de club zoveel gebracht. Ook de tips aan jonge jongens, hij is daarmee zo belangrijk. Nijland vult aan: 'Arjen heeft de club een enorme boost gegeven ten aanzien van seizoenkaarten en sponsors.'

Moet Robben nog een seizoen doorgaan bij FC Groningen?

Buijs
Danny Buijs sprak de hoop al uit dat het mooi zijn als Robben over een paar weken weer in een wedstrijd meespeelt. De 38-jarige hoofdtrainer van de Groningers is de laatste coach geweest die door Nijland is aangesteld. Het ging intern niet altijd soepel in het eerste seizoen van Buijs als coach in Groningen, maar de voormalig algemeen directeur vertelde ook te hebben genoten van de clashes.

Nijland: 'Danny en ik hebben in het eerste jaar verschrikkelijk veel strijd gehad. Hem overkwam hetzelfde als wat mij is overkomen toen ik begon. Ik was wat overmoedig en overenthousiast. Tegen Buijs heb ik heel vaak moeten zeggen: beperk je nou tot de hoofdzaken en hou je niet teveel bezig met de randzaken eromheen.' De bestuurder beaamt dat Buijs op termijn wellicht geen blijvertje is voor Groningen, omdat er meer in het vat zit voor de talentvolle coach. Tegelijkertijd moeten zaken als houdbaarheidsdatum ook niet overdreven worden als het over een trainer gaat, meent Nijland: 'Dat geneuzel, daar geloof ik allemaal niet in. Gewoon lekker doorgaan. Ik heb zelden iemand gezien die zoveel energie en tijd in een club steekt als Danny.'

Bekijk onze volledige liveshow met presentator Kees Jansma en hoofdgast Hans Nijland hier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.