Nijhuis koerst af op titel in VI-scheidsrechtersklassement

Bas Nijhuis streeft af op de titel in het VI-scheidsrechtersklassement. In de laatste twee speelrondes moet hij de voorsprong op de dit seizoen veelal gelauwerde Björn Kuipers zien te behouden.

Nijhuis koerst af op titel in VI-scheidsrechtersklassement

Nijhuis (foto) kreeg dit weekend bij zijn optreden tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo een zeven. Omdat Björn Kuipers na zijn Champions League-verplichtingen een weekendje rust kreeg, kon Nijhuis iets verder uitlopen, al blijft het verschil niet heel groot.

Dit weekend deelden de verslaggevers van Voetbal International twee onvoldoendes uit. Reinold Wiedemeijer kreeg voor zijn leiding bij SC Heerenveen-AZ (0-4) een vijf. Daarmee scoorde hij even hoog als Danny Makkelie, die het verhitte duel tussen Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk niet vlekkeloos leidde.

In de 32ste speelronde kreeg Heracles-doelman Remko Pasveer als enige de rode kaart. Hij haalde op bezoek bij Feyenoord de doorgebroken Ruben Schaken neer en moest toezien hoe zijn ploeg uiteindelijk met liefst 6-0 verloor. Pol van Boekel kreeg voor het hanteren van de fluit in De Kuip een zes.

Bij PSV-FC Groningen stuurde Ruud Bossen de coach van de noorderlingen, Robert Maaskant, naar de tribune. Nadat Maaskant verhaal kwam halen over een goal van de Eindhovenaren vertelde Bossen hem in de rust dat hij maar eens op zijn eigen elftal moest gaan focussen, gezien de 5-0 achterstand. Uiteindelijk werd het 5-2, keek Maaskant vanaf de tribune het tweede bedrijf en ging Bossen naar huis met een zeven in zijn achterzak.

Zeker is ook al dat Serdar Gözübüyük zijn titel van vorig seizoen niet gaat prolongeren. De dit seizoen veelbesproken arbiter, die dit weekend niet in actie kwam, bungelt in de achterhoede. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen