Nigeria zet zichzelf voor schut, aangeslagen Musa door het stof in curieuze video

Reacties

De nationale ploeg van Nigeria heeft zichzelf vrijdagavond voor schut gezet door een zeker lijkende overwinning tegen Sierra Leone op idiote wijze uit handen te geven. In een vrij opmerkelijke video heeft aanvoerder Ahmed Musa op de ochtend na de wedstrijd uitgebreid excuses gemaakt aan het volk.

Nigeria zet zichzelf voor schut, aangeslagen Musa door het stof in curieuze video
© Pro Shots

The Super Eagles hadden de eerste twee kwalificatieduels voor het toernooi om de Afrika Cup gewonnen, waarna de derde wedstrijd vrijdagavond lange tijd geweldig verliep. Door goals van Alex Iwobi (twee), Victor Osimhen en Samuel Chukwueze stond het thuis tegen Sierra Leone na nog geen halfuur al 4-0. Maar daarna ging het op dramatische wijze mis voor Nigeria, zoals AZ eerder dit seizoen in de Eredivisie instortte bij Sparta Rotterdam.

Nog voor rust werd het 4-1, door goals in de 71ste, 80ste en 86ste minuut eindigde de wedstrijd zelfs in 4-4. Opmerkelijk detail: onder de lat bij Nigeria stond Maduke Okoye, de keeper van Sparta. De ineenstorting leidde op social media direct tot een storm van kritiek richting de spelers en bondscoach Gernot Rohr, die in de ogen van de fans ernstig hebben gefaald. Dat de uitslag en de woorden van de fans hard zijn aangekomen in de selectie, bleek zaterdagochtend vroeg.

Spijt
Nog voor dag en dauw plaatste het officiële account van de nationale ploeg een video waarin een aangeslagen Musa (ex-VVV-Venlo) sorry zegt. Na een diepe zucht en een stilte van een paar seconden, richt hij zich tot het volk. 'Beste Nigerianen.' Daarna is het wederom stil en volgt er een tweede diepe zucht. 'Namens mijzelf en mijn teamgenoten: het spijt ons heel, heel erg. We hebben grote fouten gemaakt, maar daar kunnen we nu niets meer aan doen.'

Musa sluit af met een belofte. 'Dit is voetbal: soms win je, soms verlies je. Maar we gaan onze fout rechtzetten in de volgende wedstrijd. We zullen ons best doen om ons te kwalificeren, we weten dat we het kunnen. Dus namens mijzelf en mijn teamgenoten: het spijt ons héél erg', zo herhaalt hij. 'We maken het goed met jullie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.