Nigeria worstelt zich langs Angola naar de halve finale

Reacties

Het eerste ticket voor de halve finale van de Afrika Cup is vergeven. In de snikhitte van Abidjan won Nigeria met 1-0 van Angola. Ademola Lookman maakt een verschil in een moeizame partij.

Nigeria worstelt zich langs Angola naar de halve finale
© Pro Shots
Nigeria
Nigeria
1 - 0
Angola
Angola

Underdog Angola kreeg wel de eerste kans. Mabululu kon in de zevende minuut vrij inschieten, maar vond de Nigeriaanse doelman op zijn weg. Naarmate de eerste helft vorderde, ontvouwde zich een wedstrijd zoals die was verwacht, met een sterk Nigeria dat Angola terugdrong. Vooral Victor Osimhen deed zijn reputatie eer aan en was regelmatig gevaarlijk.

Het was vijf minuten voor rust Ademola Lookman die de ban brak. Moses Simon bracht hem na een knappe actie goed in stelling, en Lookman schatte dat op waarde. Met de voorsprong op zak leunde Nigeria na rust wat terug, de Super Eagles kwamen zelfs goed weg dat Zini na een uur een open doelkans miste door de paal te raken. Een kwartier voor tijd leek Osimhen de wedstrijd te beslissen met werkelijk een granaat van een kopbal. De VAR annuleerde het doelpunt voor buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase werd het nog even billenknijpen voor de Nigerianen, die met hangen en wurgen hun overwinning over de streep trokken en nog altijd mogen dromen van de vierde eindzege op dit toernooi. De laatste dateert van 2013.

Nigeria mag zich dus gaan opmaken voor de halve finale, woensdag aanstaande in Bouaké. Tegenstander zal zijn Kaapverdië of Zuid-Afrika, die twee ploegen treffen elkaar zaterdag. De andere kwartfinales zijn Congo – Guinee (vrijdagavond) en Mali – Ivoorkust (zaterdagavond).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.