Nieuwe wereldgoal Muriel leidt wederopstanding en zege Atalanta in

Reacties

Atalanta Bergamo heeft maandagavond goede zaken gedaan in de Serie A. Op eigen veld werd afgerekend met Salernitana en de druk op de Italiaanse topploegen op de ranglijst opgevoerd.

Nieuwe wereldgoal Muriel leidt wederopstanding en zege Atalanta in
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 1
Salernitana
Salernitana

Atalanta was tot dusverre nog niet bepaald bezig aan een seizoen dat een prominente plaats in de geschiedenisboeken zou verdienen. Integendeel. De achtste plaats, voor aanvang van het duel met hekkensluiter Salernitana, was teleurstellend. Toch kon de ploeg van Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon, beiden in de basisopstelling, het gat naar plaats vier tot op twee punten dichten.

In het eigen Stadio Atleti Azzurri d'Italia had de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini het echter verdomd lastig. De laagvlieger beet gemeen van zich af. Aan de hand van de geroutineerde ex-international Antonio Candreva (36) werd Salernitana zelfs enkele malen gevaarlijk. Dat resulteerde in een verrassende opening. Niet geheel toevallig opgezet door Candreva. De veteraan vond het hoofd van Lorenzo Pirola, waardoor zijn ploeg de leiding nam (0-1).

Wéér Muriel
Na de rust stelde Atalanta snel orde op zaken. De lepe aanvalsleider Luis Muriel trok de stand weer gelijk. Wie anders dan Muriel, want de Colombiaan schoot Atalanta een week eerder met een magistrale hakbal diep in blessuretijd langs AC Milan (3-2). Nu flikte het opnieuw om een inzending voor de Púskas Award te produceren. Een afgeslagen hoekschop belandde in de stuit bij de aanvaller, waarna hij hem ineens op de slof nam. Resultaat: vol in de kruising (1-1).

Daarmee leek het verzet van Salernitana, met de thee nog nauwelijks achter de kiezen, gebroken. Zeker omdat Atalanta direct door besloot te pakken. Mario Pasalic maakte direct de tweede treffer namens de thuisploeg. De Kroaat werd gevonden door Ademola Lookman en schoot met een droog schot raak (2-1).

Salernitana leek rijp voor de slacht, maar Atalanta kon lange tijd niet doordrukken. Wel nadat Hans Hateboer in het veld was gekomen. Het lukte uiteindelijk niet de Nederlander, maar een Belg om de beslissing te forceren. Charles De Ketelaere gooide de tweestrijd in het slot (3-1).  De invaller bereidde ook nog het toetje voor, want Aleksey Miranchuk maakte er zelfs nog 4-1 van. Daardoor boekt Atalanta een belangrijke zege en klimt het naar de zevende plaats op de ranglijst.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Juventus
36
18
13
5
49-28
+21
67
5
Atalanta Bergamo
35
19
6
10
65-39
+26
63
6
AS Roma
36
17
9
10
63-44
+19
60
7
Lazio
36
18
5
13
47-37
+10
59
8
Napoli
36
13
12
11
53-46
+7
51
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.