Nieuwe tik voor Guardiola: 'Steeds meer wedstrijden, maar steeds minder spelers'

Reacties

Het toch al geplaagde Manchester City kreeg woensdagavond nog maar eens een tik te verwerken op het personele vlak. De blessure van Fernandinho leidt tot zorgen bij manager Pep Guardiola, die na een blik op de speelkalender concludeert dat de spoeling steeds dunner wordt.

Nieuwe tik voor Guardiola: 'Steeds meer wedstrijden, maar steeds minder spelers'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
FC Porto
FC Porto

The Citizens wonnen woensdagavond tijdens de CL-opening thuis met 3-1 van FC Porto, maar na afloop was Guardiola niet louter tevreden. Het uitvallen van aanvoerder Fernandinho baart hem bijvoorbeeld grote zorgen. Vijf minuten voor tijd kwam de Braziliaan binnen de lijnen, maar in blessuretijd moest hij zich alweer geblesseerd laten vervangen, op het oog met een spierblessure. Het is zeker niet voor het eerst dat Fernandinho een dergelijke kwetsuur oploopt.

Ook nu ziet het er niet best uit, volgens Guardiola. 'Het is slecht nieuws', zo meldde de Spanjaard na de wedstrijd tegenover BT Sport. 'De blessure zit op dezelfde plek als eerder. Hij zal er vier tot zes weken uit zijn. En dat is een flinke klap, aangezien we de komende tijd steeds meer wedstrijden spelen, maar steeds minder spelers tot onze beschikking hebben.' Manchester City moest het tegen Porto ook al doen zonder Gabriel Jesus, Nathan Aké, Benjamin Mendy, Kevin De Bruyne en Aymeric Laporte.

Met het oog op de aankomende weken is het vooruitzicht voor City en Guardiola wat dat betreft dus niet optimaal. 'Het schema is moordend. Over drie dagen moeten we naar Londen voor de wedstrijd tegen West Ham United, meteen daarna reizen we door voor het Champions League-uitduel met Olympique Marseille, en wéér drie dagen laten moeten we op bezoek bij Sheffield United. Wat dat betreft is het goed nieuws dat Kevin en Aymeric morgen weer meetrainen, maar ik weet natuurlijk niet hoe ze ervoor staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.