Nieuwe tik voor AC Milan in strijd om landstitel

In de strijd om de Italiaanse landstitel heeft AC Milan averij opgelopen. De ploeg van Stefano Pioli liep vrijdagavond bij Salernitana tegen puntenverlies aan: 2-2.

Salernitana
Salernitana
2 - 2
AC Milan
AC Milan

De achterstand van Milan op koploper Internazionale was al negen punten en dus kan Milan zich geen puntenverlies meer veroorloven. Het begin was in ieder geval goed voor Milan, dat na een grote kans van Salernitana de leiding greep via Fikayo Tomori.

Milan had het overwicht, maar slikte voor rust wel de gelijkmaker: doelman Mike Maignan was kansloos bij een harde kopbal van Federico Fazio. In de tweede helft was Milan het volledig kwijt. De blunder van Maignan bij de 2-1 van Antonio Candreva, de oudste doelpuntenmaker ooit voor Salernitana, was veelzeggend en meteen het hoogtepunt van de wedstrijd.

Door een late treffer van Luka Jovic wist Milan toch een punt aan de wedstrijd over te houden, maar dat is slechts een doekje voor het bloeden.