Nieuwe straf dreigt voor Roda JC: 'Helpt niet als de KNVB ons op de nek zit'

Reacties

Roda JC Kerkrade baalt van de houding van de KNVB in de nasleep van het vertrek van Mauricio de la Vega. Een tweede straf van de licentiecommissie dreigt.

Nieuwe straf dreigt voor Roda JC: 'Helpt niet als de KNVB ons op de nek zit'
© Pro Shots

Begin deze maand werd bekend dat de licentiecommissie de straf van drie punten aftrek en twee boetes met een totaalbedrag van 12.500 euro handhaaft voor de onrechtmatige gang van zaken rondom de overname van aandelen door De la Vega.

De nasleep van zijn periode in Kerkrade is nog in volle gang. Na het vertrek van de Mexicaan was er een nieuwe Houdini-act nodig. Er moest een bankgarantie op tafel komen van 906 duizend euro. Wanhopig werd gezocht naar een nieuwe eigenaar. Aanvankelijk leek een Belgische mediatycoon in te stappen, maar uiteindelijk waren het tapaskoning Roland Hogenelst uit Reeuwijk en ICT-miljonair Stijn Koster uit Kerkrade die vlak voor de deadline allebei een garantie afgaven van 453 duizend euro.

Er ontstond echter opnieuw discussie toen de licentiecommissie daarmee geen genoegen nam. Volgens KNVB-regelgeving was tevens een handtekening nodig van Hessel Meijer, op dat moment nog de clubdirecteur. Die zat echter in Dubai bij mede-eigenaar Aleksei Korotaev om de nieuwe scenario's door te nemen.

Los van de drie punten in mindering vanwege de capriolen van De la Vega, loopt er door de ontbrekende handtekening dus nog een tweede procedure bij de licentiecommissie. 'Dat gaat toch wel heel ver', vindt interim-directeur Herman Huirne. 'Er is meteen geld overgemaakt, er ligt een keiharde garantstelling en dan moet je nog een discussie gaan voeren over een handtekening van de directeur die ook nog op een formulier had moeten staan. Roda hing half over de afgrond heen. De vallende beweging was er al. Dan helpt het niet als de KNVB ons zo op de nek gaat zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.