Nieuwe hoop gloort voor Vormer na slecht nieuws voor concurrent

Reacties

Mats Rits moet vrezen dat het WK aan hem voorbij gaat. De Belgische middenvelder van Club Brugge staat een revalidatie van zeker een half jaar te wachten.

Nieuwe hoop gloort voor Vormer na slecht nieuws voor concurrent
© Pro Shots

Rits heeft aan de wedstrijd tegen Anderlecht een gescheurde kruisband overgehouden. De verwachting is dat de middenvelder zeker een half jaar nodig zal hebben voor zijn herstel, waardoor het WK in Qatar op de tocht staat voor de Rode Duivel.

De vraag is hoe trainer Alfred Schreuder deze aderlating gaat opvangen in de jacht op de Belgische titel. Zondag staat de wedstrijd tegen koploper Union op het programma. Het wegvallen van Rits betekent mogelijke een nieuwe kans voor Vormer. De Nederlander is bij Club Brugge de status van vaste waarde kwijtgeraakt.

Vormer geldt als een van de kandidaten voor de vacature op het Brugse middenveld. Als basiskracht kan hij tonen nog steeds van waarde te zijn voor Blauw-Zwart en kan hij zich voor een vijfde keer kronen tot Belgisch kampioen. Het kan ook een mooie afsluiting zijn voor de Brugse avonturen. De mindere perspectieven hadden namelijk ook de deur open gezet voor andere opties om zijn carrière te vervolgen.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
4
2
0
8-2
+6
50
2
Union Sint-Gillis
6
2
1
3
5-5
0
46
3
Anderlecht
6
2
2
2
8-7
+1
40
4
Antwerp
6
1
1
4
3-10
-7
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.