Nieuwe hoofdrol Firmino bij Brazilië, Vidal goud waard voor Chili

Brazilië heeft ook de derde wedstrijd in de WK-kwalificaticyclus van Zuid-Amerika winnend afgesloten. In eigen huis waren De Goddelijke Kanaries nipt te sterk voor Venezuela. Bij Chili was Arturo Vidal belangrijk.

Brazilië
Brazilië
1 - 0
Venezuela
Venezuela

Brazilië begon de kwalificatiereeks met twee doelpuntrijke zeges: Bolivia werd met 5-0 verslagen, bij Peru werd er met 2-4 gewonnen. In die laatstgenoemde wedstrijd was Neymar nog goed voor een hattrick, maar de ster van Paris Saint-Germain ontbreekt in deze interlandperiode met een blessure. Ook zonder de vedette won de thuisploeg, al ging het moeizaam.

De winnende goal in Estádio Morumbi in São Paulo viel pas in de 66ste minuut, en kwam van Roberto Firmino. De spits van Liverpool stond op de goede plek om binnen te tikken, nadat een Venezolaanse verdediger de bal onbedoeld voor zijn voeten had gekopt. Die goal telde wél, nadat eerdere treffers van Richarlison en Douglas Luíz door de VAR werden afgekeurd.

Omdat er verder niet meer werd gescoord, was Firmino wederom belangrijk voor zijn land: tegen Bolivia scoorde hij ook al twee keer. Dankzij de 1-0 overwinning is Brazilië als enige land nog zonder puntenverlies. Argentinië volgt met zeven uit drie, Ecuador en Uruguay hebben zes punten overgehouden aan de eerste drie duels.

Chili
Chili
2 - 0
Peru
Peru

Chili en Peru hadden aan hun eerste twee duels slechts één puntje ovegehouden, daar kwamen er voor de thuisploeg nu dus drie bij. Dat was vooral te danken aan Arturo Vidal, die voor rust al twee keer scoorde. Vooral de eerste (een heerlijke knal in de kruising) was fraai, de tweede tikte hij van dichtbij binnen. Bij die 2-0 bleef het na rust ook, mede omdat de ploeg van ex-Feyenoorder Renato Tapia geen vuist meer kon maken.