Nieuwe domper Oranje: Weghorst moet strijd al staken

Reacties

Het Nederlands elftal kende een dramatisch begin van de interland tegen Frankrijk. De gehavende ploeg van bondscoach Ronald Koeman keek al vroeg tegen een achterstand aan. Tot overmaat van ramp verloor het ook aanvalsleider Wout Weghorst nog.

Nieuwe domper Oranje: Weghorst moet strijd al staken
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Tijdens de vorige interlandperiode was Weghorst nog het goudhaantje. In Ierland schoot hij Oranje als invaller naar de zege (1-2). Een paar dagen daarvoor was het tegen Griekenland ook al raak. Daardoor leek Koeman bij afwezigheid van onder anderen Memphis Depay te leunen op de spits.

Weghorst begon dan ook als aanvalsleider aan de interland tegen de vice-wereldkampioen. Vlak na de 0-1 kreeg hij echter fysieke klachten. Even probeerde de aanvaller het nog, maar na een dik half uur moest de spits zich noodgedwongen laten vervangen. Donyell Malen kwam in de ploeg.

Door het wegvallen van Weghorst groeiden de zorgen van Oranje, want amper zeven minuten duurde het voordat Kylian Mbappé toe had geslagen in de Johan Cruijff Arena. Daardoor wacht Nederland een loodzware klus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.