Nieuwe deceptie voor Willem II: 'Als je niet vecht, dan lukt het niet'

Willem II-spelers Fran Sol en Thom Haye zijn na afloop van de vierde nederlaag op rij eensgezind: het ontbreekt aan strijdlust bij de nog puntloze Tilburgers. Zaterdag stond de ploeg van Erwin van de Looi opnieuw met lege handen; ADO Den Haag won met 1-2.

'Ik heb er geen woorden voor...', begon Sol, die verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. 'Je kan altijd een keer verliezen, maar soms moet je met je hart spelen in plaats van met je hoofd. Niet te veel nadenken, maar gewoon vechten.' In een wedstrijd vol slordigheden liet de thuisploeg zich in de duels vaak aftroeven door ADO. 'Zeker in de eerste helft was het van onze kant veel te slap', aldus de spits. 'Het lijkt wel alsof we elke keer een klap nodig hebben om wakker te worden. Hoe dat kan? Dat vragen we ons elke keer af. '

Willem II was offensief onmachtig, al had Van de Looi een aanvallende variant van zijn systeem in het hoofd. 'De bedoeling was juist om 3-5-2 te spelen, met onze backs wat dieper', zei Sol. 'Daar hebben we ook op getraind. Maar we kunnen hier nog de hele avond over tactiek praten. Als je niet vecht, dan lukt het niet. Het draait om mentaliteit.'

Haye sluit zich aan bij de woorden van de Spanjaard. 'De bedoeling was dat de backs eruit zouden vliegen, zouden doordekken op hún backs. Dat deden we voor rust niet, dat kwam ook vrij hard ter sprake. We lieten het ons veel te veel gebeuren. ADO had niet eens echt een overwicht, maar wij durfden niet van ons af te bijten. Wennen aan elkaar? Dat moet na vier wedstrijden onderhand een keer klaar zijn.'