Nieuwe beelden brengen analisten op andere gedachten: bal raakt de schouder

Reacties

Manchester City, een van de favorieten om dit seizoen dan eindelijk eens de Champions League te winnen, heeft nog werk aan RB Leipzig. De heenwedstrijd in Oost-Duitsland eindigde woensdagavond in 1-1, waardoor het treffen pas in Engeland wordt beslist. Wel voelde City zich bestolen door de Nederlandse arbitrage.

Nieuwe beelden brengen analisten op andere gedachten: bal raakt de schouder
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Een vermeende handsbal van Benjamin Henrichs diep in blessuretijd werd niet als penalty beoordeeld door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Pol van Boekel en Dennis Higler mochten de Haarlemse leidsman bijstaan als VAR, maar trokken ook niet aan de bel. Zodoende floot Gözübüyük, ondanks hevige protesten van de spelers van Manchester City, voor het laatst.

© BT Sport

Na afloop bijten de spelers op hun tong. Manager Pep Guardiola zegt dat hij het voorval niet heeft gezien. In de studio van zendgemachtigde BT Sports vallen aanvankelijk duidelijke woorden van het trio Owen Hargreaves, Shaun Wright-Phillips en Rio Ferdinand. 'Ja, da's hands', aldus Ferdinand. Wright-Phillips, prominent oud-speler van Man City, was het daar natuurlijk mee eens. 'Dit is een handsbal, ongelofelijk!'

Tot er twee uur later nieuwe beelden opduiken. Uit een ander camera-standpunt lijkt het alsof Henrichs de bal op zijn schouder krijgt. Schoorvoetend komt het trio analisten terug op hun eerdere bevindingen: het lijkt erop dat Gözübüyük en zijn ploeg het bij het rechte eind hadden: met deze nieuwe beelden is absoluut niet te beweren dat hier een strafschop voor had moeten worden gegeven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.