Nieuwe auto Locadia, Kazim zorgt voor onrust

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nieuwe auto Locadia, Kazim zorgt voor onrust

Jürgen Locadia heeft een nieuwe auto, zo maakte hij via Twitter bekend. In Eindhoven en omstreken zullen de fans de spits nu in ieder geval niet meer over het hoofd zien.

'Ik zie er toch niet zo geleefd uit als die kerel? Hij heeft aan de drugs gezeten en is veel ouder. Ik ben ook al vergeleken met Rod Stewart. Verschrikkelijk.'
Gertjan Verbeek werd in Duitsland onlangs vergeleken met Rolling Stones-gitarist Keith Richards. De trainer van VfL Bochum kan zich echter niet vinden in die vergelijking en reageerde met een knipoog. (RP Online)

• Voormalig Barcelona-middenvelder Xavi haalt deze rubriek meestal vanwege hoogstandjes. Dit keer is het een pijnlijke misser. De middenvelder schiet namens Al Sadd zijn strafschop een klein beetje  over in het duel met Al Jazira (Aziatische Champions League).

'Het is heel wat anders om op televisie naar een wedstrijd te kijken dan naar een wedstrijd te kijken als trainer op de bank. Ik ben bijna blij om de problemen van Neville bij Valencia op dit moment. Hij was veel te hard als analist.'
Hernán Crespo vindt dat Gary Neville momenteel zijn verdiende loon krijgt bij Valencia. De voormalig topspits vindt het heerlijk dat de Engelse trainer nog altijd wacht op zijn eerste competitiezege en onlangs met 7-0 klop kreeg van Barcelona in het toernooi om de Copa del Rey. (FOX Sports)

Feyenoord heeft al een tijdje niet veel aanleiding meer om te juichen. De Rotterdammers werden in 1999 voor het laatst kampioen, maar legden in 2002 nog wel beslag op de UEFA Cup. Voor die laatste prestatie is de club nu geëerd door Rotterdam Topsport. Het winnen van de UEFA Cup is namelijk verkozen tot het Rotterdams Sportmoment van de afgelopen 25 jaar.

'Ik wil mijn basisplaats niet kwijt. Ik zie een toekomst voor ons om samen te spelen. Hij is groot en sterk en wil de bal graag in de voet, terwijl ik juist het tegenovergestelde wil. Ik duik graag in de ruimte achter de verdediging.'
• De komst van Colin Kazim-Richards heeft voor extra concurrentie gezorgd. Leigh Griffiths was tot de komst van de Turkse international een zekerheidje in de punt van de aanval van Celtic, maar moet nu vrezen voor zijn basisplaats. Hij pleit echter voor een systeem met twee centrumspitsen. (The Express)

'Alleen mijn vrouw en Pep Guardiola zouden mij Barcelona kunnen doen verlaten'
Sergio Busquets (27) is niet meer weg te denken van het middenveld van Barcelona en dat bevalt hem uitstekend. Er zijn slechts twee mensen op de wereld die hem zouden kunnen doen overwegen zijn club te verlaten: zijn vrouw en de trainer die hem liet debuteren. Laat die trainer nu net gepresenteerd zijn bij Manchester City... (Marca)

• Het Mexicaanse elftal Onder-15 kan binnenkort beschikken over de voetballer met de beste naam ter wereld. Jeugdspeler Ronaldo Zinedin Hernández werd door de bondscoach geselecteerd voor het jeugdelftal. Zoals verwacht is de voetballer vernoemd naar de voormalige grootheden Ronaldo en Zinedine Zidane, die rond zijn geboorte hun hoogtijdagen bij Real Madrid doormaakten. 'We konden niet beslissen. Ik was een grote fan van Zinedine en mijn man van Ronaldo. Uiteindelijk besloten we hem beide namen te geven', aldus de moeder tegen MedioTiempo.

• Het Nederlandse talent Xavi Simons heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien bij Barcelona. Het pas twaalfjarige voetballertje liet met een fraaie actie zien een grote belofte te zijn voor de toekomst.

'Ik had liever gezien dat Pep aan de slag zou zijn gegaan bij Manchester United. Die club heeft een veel grotere traditie dan Manchester City.'
Jordi Cruijff is het niet eens met de keuze van Pep Guardiola voor Manchester City. De huidige succestrainer van Bayern München gaat volgend seizoen aan de slag bij de steenrijke Engelse topclub, maar had volgens Cruijff beter voor Manchester United kunnen kiezen. Bij die laatste club heeft Louis van Gaal echter nog een doorlopend contract tot medio 2017. (Esports Cope)

• Knullige taferelen in Schotland. Bij de loting voor de kwartfinales van de beker sprong één van de balletjes open, waardoor de procedure moest worden overgedaan. Bekijk hieronder de opmerkelijke beelden.

• De Premier League presenteerde vandaag haar nieuwe logo. 'We zijn erg tevreden met de uitkomst: een visuele identiteit, die relevant, modern en flexibel is', vertelt Premier League-directeur Richard Masters. Match of the Day-presentator Gary Lineker reageert via Twitter op typerende wijze.

• Nederlander Timothy Fosu-Mensah maakte maandagavond zijn eerste doelpunt voor Manchester United Onder-21, op aangeven van Memphis Depay. De achttienjarige verdediger, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, bedankte zijn ploeggenoot op Twitter.

'Wat als ik tegen een paal was gebotst, bewusteloos was geraakt en mijn tong had ingeslikt? Niemand had het gemerkt. Ik voelde me zo alleen.'
Victor Valdés voelde zich bij Manchester United erg eenzaam. De Spaanse doelman werd door Louis van Gaal naar Manchester gehaald, maar de relatie ging snel achteruit. Op een gegeven moment mocht Valdés niet meer meetrainen met de selectie. Dat was het dieptepunt voor de keeper, die nu bij Standard Luik weer een vaste plaats onder de lat heeft veroverd. (El País)

• Een nieuwe onthulling van Football Leaks. De website zette het contract dat bij Real Madrid klaar lag voor David de Gea online. De Spaanse keeper zag afgelopen zomer een transfer van Manchester United naar Madrid op het allerlaatste moment afketsen. De Koninklijke was bereid inclusief bonussen een kleine twaalf miljoen euro per jaar te betalen aan De Gea, zo blijkt uit het onthulde contract.

'Luis Enrique heeft het geweldig gedaan. Soms lijkt het wel of je naar een videogame zit te kijken, maar nog belangrijker is dat het plezier van de spelers afstraalt en dat ze goed met elkaar kunnen opschieten.'
Henrik Larsson is als trainer van Helsingborgs IF neergestreken in Barcelona voor een trainingskamp. De oud-Feyenoorder maakte van de gelegenheid gebruik om zijn oude club aan het werk te zien op de training. De Zweedse oud-international geniet van Barcelona en is dan ook vol lof over de huidige Catalaanse grootmacht. (website Barcelona)  

'Als je een topclub definieert als een club waar regelmatig prijzen worden gewonnen, dan is Feyenoord dat helaas niet meer.'
• Oud-international John de Wolf moet erkennen dat Feyenoord alleen qua 'achterban, het indrukwekkende stadion, de prijzen uit het verleden en de enorme uitstraling' nog een topclub is. (AD)

• De successen van Leicester City beginnen ook bij de wedkantoren inmiddels tot enige spanning te leiden. 'Vanwege commerciële redenen zijn wij geen fan van Leicester. Als ze kampioen worden, moeten we meer dan twee miljoen pond uitkeren', vertelde William Hill- woordvoerder Rupert Adams tegen The Independent.

Gokkantoren proberen de schade binnen de perken te houden. Zo kreeg Leigh Herbert het verzoek om zijn gokje van enkele Engelse ponden af te laten kopen. Het is nu ruim vierduizend euro of ruim 32 duizend euro als Leicester daadwerkelijk kampioen is.

'Ik geloof in sprookjes', vertelde Herbert over zijn weigering. 'Het eerste wat ik dacht toen ik mijn gokje plaatste, was dat ik die vijf pond kwijt ben. Maar zelfs als het mis gaat, was het die vijf pond wel waard.'

'Toen we bij Real Madrid speelden met Ajax zaten we in ons hotel op de 24ste verdieping. 21 verdiepingen valt dus nog mee...'
• Een andere Zweed die op de Nederlandse velden zijn kunsten heeft vertoond, heeft op het trainingskamp van Malmö FF andere zorgen. Tobias Sana, die met zijn Zweedse club bivakkeert in Dubai, kampt met claustrofobie. Daarom stapt de voormalig Ajax-aanvaller niet in de lift. Op zich is dat geen onoverkomelijk probleem, ware het niet dat Malmö onderdak heeft gevonden in een luxe hotel met 21 verdiepingen. En dus ontkomt Sana niet aan extra training: traplopen. (Aftonbladet)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.