Nieuw-Zeeland weigert tweede helft tegen Qatar te spelen na racisme

Reacties

De oefeninterland tussen Nieuw-Zeeland en Qatar is gestaakt in de rust. De internationals van Nieuw-Zeeland kwamen niet uit de kleedkamer voor de tweede helft na een racisme-incident, waarbij een speler van Qatar mogelijk betrokken was.

Nieuw-Zeeland weigert tweede helft tegen Qatar te spelen na racisme
© Sky Sport
Qatar
Qatar
afg.
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland stond halverwege op een 0-1 voorsprong in Oostenrijk, waar de oefeninterland werd afgewerkt. Het ging echter niet over voetbal in de kleedkamer van Nieuw-Zeeland. Michael Boxall gaf aan vijf minuten voor de rust racistisch bejegend te zijn door een tegenstander.

Aanvoerder Joe Bell kaartte de situatie aan bij de scheidsrechter, die echter niet ingreep. Daarop besloot Nieuw-Zeeland de tweede helft niet te spelen. De spelersvakbond van het land heeft zich achter de spelers geschaard, bondscoach Carlos Queiroz van Qatar gaf na de eerste helft aan dat hij hoopt dat de FIFA zich over deze zaak zal buigen.

Beelden van het vermoedelijke incident

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.