Nieuw salarisrecord voor Paris Saint-Germain

Reacties

Heel scheutig is Paris Saint-Germain nooit met het vrijgeven van financiële gegevens. Nu zijn de resultaten meestal ook geen scores om trots op te zijn. Tevens roepen ze altijd weer de vraag op hoe de Parijzenaars onder de UEFA-radar door weten te vliegen. Recent werd het jaarverslag gepresenteerd over het seizoen 2020/21. In één seizoen werd liefst 224 miljoen euro verloren.

Nieuw salarisrecord voor Paris Saint-Germain
© Pro Shots

Het tekort viel daarmee nog honderd miljoen hoger uit dan het ook al donkerrode seizoen ervoor. De salariskosten piekten op 503 miljoen euro. Dat was een wereldrecord. Midden in de coronacrisis stegen de lonen met 89 miljoen euro en het gevolg was dat van elke verdiende euro liefst 88 procent verdween naar de loonstrookjes - dat is veel hoger dan de grens van maximaal 70 procent die de UEFA aanbeveelt.

Voor de duidelijkheid: deze XL-salarissen werden genoteerd vóór de komst van Lionel Messi. Welk effect hij heeft gehad op de loonuitgaven zullen we pas volgend jaar weten, als PSG de cijfers presenteert over het seizoen 2021/22.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.