Nieuw puntenverlies voor FC Kopenhagen

FC Kopenhagen heeft voor de tweede week op rij duur puntenverlies geleden in de Deense Superliga. De koploper uit de Deense hoofdstad verspeelde in de uitwedstrijd tegen Aarhus GF een 2-0 voorsprong en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (2-2).

Vorige week ging de lijstaanvoerder bij de hervatting van de competitie al met 2-0 onderuit bij Odense BK. Zodoende is de voorsprong op naaste belager en aartsrivaal Brøndby IF teruggelopen van negen naar vier punten.

Ex-PSV'er Peter Møller maakte tegen Aarhus zijn negende competitiedoelpunt voor FC Kopenhagen en voert daarmee samen met Frank Kristensen (FC Midtjylland) en Jan Kristiansen (Esbjerg fB) de topscorersranglijst aan.

Brøndby IF profiteerde net als vorige week ook nu weer van het slippertje van FC Kopenhagen. De ploeg van trainer Michael Laudrup boekte tegen Silkeborg IF de vierde zege op rij (2-0) en bleef in competitieverband al voor de zesde keer op rij ongeslagen. Peter Foldgast en Kaspar Daglas maakten de doelpunten namens Brøndby.

Odense BK, de club van Fernando Derveld, klom naar de vierde plaats door een 3-1 zege op Køge BK. OB is vooral sterk voor eigen publiek. Van de elf thuiswedstrijden in dit seizoen ging er slechts één verloren.

Bekijk hier al onze video's